İsimler ve Anlamlarının Kişiler Üzerindeki Etkisi

İsim seçiminde her zaman dikkat edilmesi gereken en önemli kavramda ismimizin anlamı olmaktadır. İsim seçimi yaparken onun hangi anlama geldiği ve bizlere sağlayacağı negatif ve pozitif etkileri düşünerek hareket etmeliyiz. Pe

İsimler ve Anlamlarının kişiler üzerindeki etkisi

İsim seçiminde her zaman dikkat edilmesi gereken en önemli kavramda ismimizin anlamı olmaktadır. İsim seçimi yaparken onun hangi anlama geldiği ve bizlere sağlayacağı negatif ve pozitif etkileri düşünerek hareket etmeliyiz. Peki ismimizin anlamının bize ne gibi etkisi olabilir?
Diğer isimlere göre tuaf anlamı bulunmakta ise o vakit ismimizi pek fazla sevmeyerek biraz daha sinirli ve agresif davranmaktayızdır. Buda bize oldukça etkiler.
Güzel ve son derece anlamlı bir ismimiz var ise bu hem kendimizce hem de çevremizdekilerce bizim üzerimizde olumlu etkiler yaratacaktır. Bu açıdan ismimizin anlamı bizi pozitif etkilemektedir.
Özellikle okul dönemlerinde popüler isimleri bulunmakta olan kızlar daha çekci ve daha başarılı gibi algılanmaktadır. Buda diğer bireylerin üzerinde olumsuz etki yarattığı gibi popüler olan bireylerde ise pozitif etki sağlamaktadır.
Bazı bireyler isimlerinin anlamına göre hareket eder.Örneğin: Savaş, Volkan, Kıvanç gibi isimleri taşımakta olan bireyler sürekli hırçın ve kırıcı tavırlar sergileyerek güç gösterisinde bulunurken umut, uğur gibi isimlerde isimlerinin anlamına yönelik sakin ve mazlum bireyler olmaktadır.
Her zaman çocuğa konulacak isim için ileriki dönemler de düşünülmeli ve çocuğunuzun doğduğu ve gençliğindeki halinin ileri de yaşlanma dönemine geçiş yaparak değişim göstereceği göz ardı edilmemelidir.
Bunun yanı sıra bireylerde illa ki uygulanmakta olan isim seççimlerinden bir tanesi de anane, babanne ve dedelerin bunun yanı sıra diğer aile büyüklüklerinin isimlerinin seçilmesidir. Aile büyüklerinizi sevmekte ve saygı duymakta olabilirsiniz. Lakin onun ismini çocuğunuza koymanız hem ismin sağladığı etki açısından hem de karakteristik açıdan çocuğunuzu son derece etkileyecektir. Bu yüzden çocuğun geleceğini düşünerek ona uygun olacak en güzel ve anlamlı isim verilmelidir.

Reklam
Reklam