Isınma Problemi Yaşayan TOKİ Sakinleri Valiliğe Yürüdü

Elazığ'da geçtiğimiz ay teslim edilen TOKİ sakinleri, ısınma ve sıcak su problemlerinin giderilmediğini öne sürerek...

Elazığ'da geçtiğimiz ay teslim edilen TOKİ sakinleri, ısınma ve sıcak su problemlerinin giderilmediğini öne sürerek valilik önünde eylem yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a anahtarı teslim etmek için geldiğinde sıkınlıtılarını ileten TOKİ sakinleri, şuana kadar problemlerin giderilmediğini iddia edip sokağa döküldü.

Elazığ Valiliği önünde toplanan TOKİ sakinleri valinin dertlerine çözüm bulmasını istedi. Emniyet güçleri tarafından durdurulan TOKİ sakinleri, valilikten öğretmen evine doğru yürüyüşe geçti. İkazlara rağmen dağılmayan kalabalığı Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran sakinleştirdi.

Reklam
Reklam

TOKİ sakini bazı vatandaşlar, bebeklerin soğuktan etkilendikğini, evlerinde banyo yapamadıklarını, ısınma problemlerini elektrikli soba ile giderdiklerini dile getirdi.

Bir diğer TOKİ sakini ise, "Eektrikli sobaları kullanıyoruz. Fakat ana sigortalar bu yüklenmeye dayanmadığı için sık sık elektrik kesintisi yaşıyoruz. Perişan bir vaziyetteyiz" yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

Ayrıca asgari ücret tutarında elektrik faturalarını ödediklerini belirten mağdurlar, doğal gaz paralarını da peşin ödediklerini fakat kaloriferlerin yanmadığını ve sorunu anlatacak herhangi bir muhatap da bulamadıklarını söylediler.

TOKİ sakinleri arasından seçilen temsilcilerin sıkıntılarını Vali Muammer Erol aktarması yönünde alınan karar sonrası herhangi bir olay çıkmadan kalabalık dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: