İşitme Engelliler Güreş

İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı'nda yer alan Onur Özcan, Bulgaristan'da düzenlenecek 2013 Defolimpik Oyunları'ndan şampiyon dönmek istediğini belirtti.

İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı'nda yer alan Onur Özcan, Bulgaristan'da düzenlenecek 2013 Defolimpik Oyunları'ndan şampiyon dönmek istediğini belirtti.

Denizli Belediyespor Kulübü Başkanı Rüşan Uzunoğlu, güreşçi Onur Özcan ve babası Halil Özcan ile birlikte kulüp tesislerinde toplantı gerçekleştirdi.

Rüşan Uzunoğlu yaptığı konuşmada, Denizli Belediyespor olarak bedensel engellileri sporla tanıştırmayı amaçladıklarını ve engelliler spor branşlarına önem verdiklerini belirtti.

Kulüpten yetişen işitme engelli milli sporcu Onur Özcan ile gurur duyduklarını ifade eden Uzunoğlu, "Sporcumuzun milli takıma çağrılması bizi sevindirdi. Zaten geçmişte bu sporcumuzun dünya genelinde başarıları vardı. İnşallah Temmuz 2013'te katılacağı olimpiyatta İstiklal Marşımızı yine okutacak ve bayrağımızı göndere çekecektir. Bu konuda Belediyespor olarak bizler elimizden gelen katkıyı göstereceğiz. Sporu seven tüm engellilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Babası Halil Özcan'ın çevirisini yaptığı işaret diliyle duygularını anlatan Onur Özcan ise Eylül 2012'de Bulgaristan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nın finalinde sakatlanarak şampiyonluğu kaçırdığını hatırlattı.

Özcan, "Bu kez Allah'ın izniyle, yarım kalan bir hesabı tamamlayıp olimpiyat şampiyonu olarak Türkiye'ye dönmek istiyorum. Bunun için de çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim" dedi.

Milli güreşçinin babası Halil Özcan ise oğlunun olimpiyat şampiyonu olacağına inandığını söyledi.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: