İşitme engelliler harçlıklarını Afrika’ya gönderdi

Afrika’da yaşanan kıtlığa işitme engelli vatandaşlar sessiz kalmadı. Dernek bünyesinde bir araya gelen işitme engelliler,...

Afrika’da yaşanan kıtlığa işitme engelli vatandaşlar sessiz kalmadı. Dernek bünyesinde bir araya gelen işitme engelliler, İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla kendi harçlıklarını Afrika’ya gönderdi.
Sivas İşitme Engellileri Derneği Başkanı Mustafa Epik, Ramazan ayında yardımlaşmanın ve paylaşmanın çok önemli olduğunu, dünyada olup bitenlere karşı duyarsız kalamayacaklarını belirterek Afrika da yaşanan açlık dramına bir nebzede olsa kendi güçleri nisbetince katkı sağlamak istediklerini söyledi. Epik, "Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak üyelerimizle bir araya gelip iftar yapıyorduk. Ama bu yıl Afrika’daki açlık herkesi olduğu gibi bizi de derinden etkiledi. Biz de arkadaşlarımızla iftar için harcayacağımız paraları bu yıl Afrika’ya gönderme kararı aldık. Ayrıca arkadaşlarımız kendileri de kişisel olarak katkıda bulundular. İşitme engelliler aileleri ile birlikte yapmış oldukları bu bağış ile yardımlaşmanın ve paylaşmanın hiçbir zaman engel tanımadığını hep birlikte bir daha gösterdi." dedi.
EPİK, dernek ve üyeleri adına yaptıkları bağış makbuzunu İHH Gönüllüsü Sefa Aksoy’a teslim etti.
İHH Gönüllüsü Sefa Aksoy ise yapılan bu bağış için ayrıca gösterilen duyarlılık için dernek yöneticilerine ve işitme engellilere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz