İşitme Engellilere Okuma-yazma Kursu

Manavgat Halk Eğitim Merkezi tarafından İşitme Engelliler için Okuma Yazma Kursu ile Birlikte İşaret Dili...

Manavgat Halk Eğitim Merkezi tarafından İşitme Engelliler için Okuma Yazma Kursu ile Birlikte İşaret Dili kursu veriliyor.

Yunus Emre İlkokulu-Ortaokulu'nda Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim İlkokulu Müdür Yardımcısı, İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni Bilge Beşik okuma yazmayı, Manavgat Kaymakamlığı İşitme Engelli Koordinatörü Guddusi Aydın ise işaret dilini öğretiyor. 13 Haziran'da 10 kursiyerle başlayan kurslar, toplam 120 saat sürecek ve 6 Ağustos tarihinde sona erecek.

Kurs hakkında bilgi veren Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu geçen yıl işitme engelliler için bilgisayar kursu açtıklarını belirterek, "Ben çok duygulandım, çok etkilendim, devam ettik ve devam edeceğiz. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin okuma, yazma ve işaret dili öğrenmesini önemsedik. Arkadaşlarımız derslerini veriyorlar. İnşallah eğer talep ederlerse bilgisayar kursu da vermeyi düşünüyoruz. Diğer dallarda da bu arkadaşlarımızın en iyi şekilde yetiştirilip topluma kazandırılmasına, meslek edinmelerine, kimseye muhtaç olmadan evlerine ekmek götürmelerine vesile oluruz" şeklinde konuştu. 10 kursiyerin şuanda eğitim gördüğünü ifade eden Geyikoğlu, kursun toplam 120 saat olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

'Okullar Hayat Olsun' Projesi kapsamında okullarının kapısını vatandaşlara açtıklarını belirten Yunus Emre İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Salih Şen Özyürek ise öğrencilere yardımcı olabilmek adına bu imkanları sunduklarını bildirdi. Okulda ayrıca iş imkanı da sunduklarını kaydeden Özyürek "Eşi vefat etmiş, konuşma engelli bir kardeşimizi okulumuzda iş imkanı vererek aş, iş sahibi yaptık. Okulumuzda bir fiil temizlikçi olarak çalıştırdık. Onun ayrı bir mutluluğunu, ayrı bir heyecanını yaşadım. Bunun yanında verilen görevi itirazsız ve çok düzgün bir şekilde yaptıklarını gördüm. Bundan sonra da bu kardeşlerimiz bizden her hangi bir şey isterlerse elimizden gelen her türlü hizmeti yapmaya varız" dedi.

Başta işitme engelliler olmak üzere Manavgat’ta yaşayan engellilerin en büyük yardımcısı olan Guddusi Aydın "Biz şu ana kadar hep kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş engelli kardeşlerimizi toplumda beraber yaşamak düşüncesiyle eğitimler verdik. Din eğitimi, bilgisayar kursu, ehliyet kursu gibi. Ama bu eğitimi hiç veremeyeceğimiz kişilerde vardı. İşaret dili ve okuma yazma bilmeyen engelli vatandaşlarımız. Bizim için bunlar daha önemli. Diğerlerini topluma daha çabuk adapte ettik, ama bu kardeşlerimizi adapte etmekte zorlandığımız için o açığı görünce hemen o tarafa yönlendik ve hemen toparladık" ifadelerini kullandı..

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: