İşitme Ve Konuşma Engelli Şehriban'a 'slogan Atmak' Suçundan Soruşturma Açılması Meclis'e Taşındı

- GAZİANTEP'te, işitme ve konuşma engelli, 20 yaşındaki Şehriban Sertkal, Kobani olayları sırasında silahla kol, bacak ve göğsünden vurulurken belden

- GAZİANTEP'te, işitme ve konuşma engelli, 20 yaşındaki Şehriban Sertkal, Kobani olayları sırasında silahla kol, bacak ve göğsünden vurulurken belden aşağısı felç kaldı. HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, felç kalan ve işitme ve konuşma engelli Şehriban Sertkal hakkında 'slogan atmak' suçundan soruşturma açıldığını belirterek durumu Meclis gündemine taşıdı.

HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, İçişleri, Sağlık ve Adalet Bakanlarının yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na ayrı ayrı yazılı soru önergesi verdi. Doğuştan işitme ve konuşma engelli olan 20 yaşındaki Şehriban Sertkal'ın başından geçenleri olayları sordu. Sertkal'ın 9 Ekim 2014'te Antep'te yaşanan Kobani gösterileri esnasında yolda yürürken açılan ateş sonucu yaralandığı belirtilen önergede, kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Hastanesi ve Antep Üniversitesi Şahinbey Hastanelerinde tıp etiğine aykırı uygulamalarla karşı karşıya kaldığı hatırlatılarak, "Polisin bu hastanelere gelerek, Sertkal hakkında Önergede şu sorular yöneltildi:
"Sertkal'ın olayların içinde olduğuna dair tek bir delil bile yokken soruşturma dosyasının TEK ŞÜPHELİSİ olarak gösterilmesi hakkında ne düşünmektesiniz?
Polisin fezlekeye eklemiş olduğu ve Şehriban Sertkal olduğunu iddia ettiği fotoğraflardaki büyük çelişkiler neden göz ardı edilmiştir?
Olaylardan sonra birçok kadının yararlanma nedeniyle hastanelere başvurduğu gerçeği dosyalarda sabit iken; neden sadece Şehriban Sertkal'ın hastaneye gittiği ifade edilmektedir?
Şehriban Sertkal'ın doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğu hastane raporuyla sabitken; slogan attığı iddiası nasıl bir mantıkla açıklanmakta ve fezlekeye dâhil edilmektedir?
Şehriban Sertkal'ı, birincil derecede mağdur olması gerekirken şüpheli haline getiren fezleke ile ilgili olarak; söz konusu fezlekeyi hazırlayan emniyet görevlileri/amirleri hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatacak mısınız?
Gösteriler sırasında; hem Şehriban Sertkal olayı hem de 5 kişinin hayatının kaybettiği Gaziantep'teki diğer olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan güvenlik görevlisi/amiri var mıdır?
Öldürülen 5 kişinin failleri yakalanmış mıdır? Ölüm olayları ile ilgili olarak kaç şüpheli bulunmaktadır ve nasıl bir örgütsel bağlantı içerisinde oldukları düşünülmektedir?
Yine Emniyet birimlerince; konuyla ilgili birçok haber sitesinde yer alan görüntü ve fotoğraflardaki silahlı/sopalı/döner bıçaklı şahısların tespit edilmesi ve şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması yoluna gidilmiş midir? Varsa bu kişiler kimdir ve nasıl bir örgütsel bağlantı içerisinde oldukları düşünülmektedir?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: