İşkad Ödül Töreni

Adana İş Kadınları Derneği'nin (İŞKAD) kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik olarak uyguladığı “Ben de Girişimci Olmak...

Adana İş Kadınları Derneği'nin (İŞKAD) kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik olarak uyguladığı “Ben de Girişimci Olmak İstiyorum” projesi kapsamında Adana’da Milli Eğitim’e bağlı liselerde öğrenim gören kız öğrenciler arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda düzenlene törende konuşan Adana İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, “Biz kız çocuklarımızı desteklemek adına kız çocuklarımızı girişimciliğe özendirmek adına böyle bir yarışma düzenledik. Ama yarışmanın asıl amacı birilerinin ödül alması değil asıl amaç sizleri bu konuda düşünmeye teşvik etmekti. Adana'da pırıl pırıl gençlerimiz var. Keşke daha çok çocuk katılsaydı” dedi.

Reklam
Reklam

8 ay boyunca 13 okulda uygulamaya konulan kompozisyon yarışmasına toplamda 60 proje gönderildi. Gönderilen projelerden 6’sı ödül almaya hak kazandı.

Yarışmada 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Nazmiye Arabacı ‘Çöp Kokuları Tarihe Karışıyor’ adlı kompozisyonu ile 1.'lik ödülüne, 75. Yıl Anadolu Lisesi Öğrencisi Sıla Yıldız ‘Vitaminli Çıtır’ adlı kompozisyonu ile 2.'lik ödülüne, Beşocak Lisesi öğrencisi Nurşen Ürün ‘Küçük Kadınların Büyük Hayali’ adlı kompozisyonu ile 3.'lük ödülüne layık görülürken Kozan Fatih Anadolu Lisesi’nden Ceyda Sericik ‘İş Kurmak Hayal Olmamalı’, Abdülkadir Paksoy Lisesi’nden Kader Filiz ‘Hırslı ve Genç Girişimci’ Kozan Yusuf Baysal Lisesi’nden Ayşe Rumeysa Gök ‘Adana’da Doğa Dostu Kalemler’ adlı kompozisyonlarıyla mansiyon ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Elif Doğan Türkmen'in elinden aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: