İşkad’dan 13. Yıl Balosu

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) kuruluşunun 13. yıldönümünü görkemli bir baloyla kutladı. Kuruluş yıldönümü balosunda yeni...

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) kuruluşunun 13. yıldönümünü görkemli bir baloyla kutladı. Kuruluş yıldönümü balosunda yeni üyelere ve dernekte 10. yılını dolduranlara plaket verildi.

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, 1999 yılında kurulan İŞKAD’ın Adana’ya ve Türkiye öncülük yapan bir dernek olarak her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü belirtti. Türkmen, Türkiye’nin kalkınmada çıtasını en üst seviyelere çıkarmasının tek yolunun girişimci ve meslek sahibi kadın oranının yüzde elli ya da buna yakın bir oranı yakalamasıyla olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Meslek odalarında ve SİAD’larda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin uygulanması gerektiğini dile getiren Türkmen, “Artık oda meclislerimizde kadın sayısının artmasının zamanı geldi de geçiyor diye düşünüyor ve bu konuda da pozitif ayrımcılık talep ediyoruz. Belki diyeceksiniz ki kimse size engel değil. Bizler 13 yıl önce kadını yenge statüsünde gören bir toplumsal engeli aşma noktasından bu günlere geldik. Bu nedenle önümüzdeki süreçte gerçekleşecek oda ve diğer SİAD seçimlerimizde bu yönde duyarlı çalışmalar olacağına gönülden inanıyoruz ve talep ediyoruz” dedi.

Başkan Av. Türkmen'in konuşmasının ardından İŞKAD'a yeni katılan Ayşe Aslan, Bengü Yurdaer, Berman Mantı, E.Gizem Geylani, Filiz Yaldız, Gül Fennibilek, Hülya Acemoğlu, Kamuran Temel, Nilgün Ekmekçi, Reyyan Betül Okyay, Sıdıka Uğurlugüngör, Şule Anaç, Tuba Bağdatlı ve Zuhal Uzun'un yanı sıra dernekte 10. yılını dolduran Tülay Baltalı ve Ülkü Tolunay Ekiz'e plaket sunuldu. İŞKAD Geleneksel Birinci Genç Kadın Girişimci Ödülü'ne Aslı Teymen Özveren ve Seden Teymen Özveren, Kadın Girişimci Ödülü'ne Ferdane Bayıldıran layık görülürken Sosyal Sorumluluk Ödülü ise Çocuk Kanser Derneği adına kurucu üye Tülin Ofluoğlu'na verildi.

Reklam
Reklam

Gecenin sonunda İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, İŞKAD Yönetim Kurulu ve İŞKAD üyeleri tarafından 13. yıl pastası kesildi. Davetliler Ezgi ve orkestrasıyla popüler ve sanat müziği klasikleri eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenme imkanı buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: