İskele Meydanı'na Yeni Isim Aranıyor

Çanakkale Kent Konseyinin, İskele Meydanı'nın yeni adının vatandaşlar tarafından belirlenmesi için başlattığı  çalışmalar kapsamında bazı noktalara sandıklar konuldu.

Çanakkale Kent Konseyinin, İskele Meydanı'nın yeni adının vatandaşlar tarafından belirlenmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında bazı noktalara sandıklar konuldu. Konseyden yapılan yazılı açıklamada, meydanın, Çanakkale Belediyesi Kordon Boyu Kentsel Düzenleme Projesinde önemli bir yeri bulunduğu ve burasının kentlilerin buluşma noktası olma özelliğini koruduğu bildirildi. Anafartalar Otelinin yıkılmasıyla meydan daha da genişleyeceği ve kentin en önemli kamusal alanlarından biri olacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Çanakkale Kent Konseyi, iskeledeki meydanın isminin belirlenmesi amacıyla kentlilerin, görüş ve önerilerini toplamaya başladı. Bu kapsamda Çanakkale Belediyesine, Yalı Hanı, Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri, Golf Çay Bahçesi ve Özgürlük Parkı'na sandıklar konuldu. Kentliler ayrıca isim önerilerini canakkalekentkonseyi@gmail.com adresine de gönderebilecek. Kent Konseyi, 15 Ağustos'a kadar devam edecek öneri ve toplama sürecinden sonra öne çıkan isimleri, yapılacak genel kurul toplantısında görüşerek öne çıkan isimleri bir liste halinde Belediye Meclisine sunacak. Belediye Meclisi, eylül ayı toplantısında önerilen isimleri görüşerek meydanın ismini belirleyecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: