İşkence yapılan bebek iyileşiyor

BURSA (İHA) - Bursa'da 17 yaşındaki annesinin, 2 dostu tarafından dövülerek işkence yapılan 13 aylık Emir, tedavi gördüğü hastanenin maskotu oldu. Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki yatağı hastane çalışanları tarafından oyuncak ve balonlarla süslenen Emir'in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

İnanılmaz olay, merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Bursa Devlet Hastanesi'ne "trafik kazası" şikayetiyle anne B.T (17), dostu ve arkadaşı tarafından getirilen minik Emir Deniz Tuncer'e (1) işkence yapıldığı ve vücudunda sigara söndürüldügü ortaya çıktı. İşkence karşısında şaşıran doktorlar durumu hastane polisine bildirdi. Yoğun Bakım ünitesine tedavi altına alının minik bebeğin yüzü tanınmaz haldeyken, vücudunun çeşitli yerlerinde de yanık ve kırık izleri görüldü.

Reklam
Reklam

3 gündür hastanede tedavi altında tutulan minik Emir'in sağlık durumu ise iyiye gidiyor. Hayati tehlikeyi atlatarak kendisine gelen minik Emir, yoğun bakım ünitesinin maskotu oldu. Çevresine gülücükler saçan minik Emir ile hemşirelerin ve doktorların yanı sıra yoğun bakımda yatan diğer hastalarda yakından ilgileniyor. Yoğun bakım ünitesi hemşireleri ve çalışanları ise 13 aylık Emir'in yatağını balonlarla ve oyuncaklarla süsledi.

Minik Emir'in son durumu hakkında bilgi veren Bursa Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. İsmet Işık, "Biz gördüğümüzde şuuru uykuya belirli, dalgın, bitkin haldeydi. Kafasında, vücudunun muhtelif yerlerinde darp izleri vardı. Travmaya bağlı, bazı yerlerinde yaralar vardı. Cilt altında oluşmuş bir kanama mevcuttu. Beyin tomografisini çektirdik. Beyin içerisinde ciddi bir hasar oluşmamış sevindirici olarak onu gördük. Ancak vücudunun diğer kısımlarında eziklikler, muhtemelen sigara ve yanık izleri oluşmuş. Sol omzunda da bir çatlak var. Çocuğu biz yoğun bakımda biz tedavi altına aldık. Ağızdan beslenebiliyor, ağlama nöbetleri geçti, iyiye doğru gidiyor. Hayati fonksiyonları şu anda yerinde" dedi.

Reklam
Reklam

"TRAVMAYI ATLATIR" Minik Emir'in büyük biri tarafından darp edildiğini ifade eden Işık, "Bu çocuk darp edilmiş, bir yerden düşerek yapılan bir işlem değil. Bu çocuğa kasti olarak yapılmış. Kulağındaki morluklar ve kıkırdağındaki eziklerden gördüğümüz netice büyük bir kişi veya kişiler tarafından darp edildiği kanaati oluşturdu. Biz gerekli olan tüm tedavisini yaptık. Çocuğun yaşının ufak olması bunları ileride hatırlayabileceğini zannetmiyorum" dedi.
Öte yandan, Bursa Devlet Hastanesi Başhekimliği ve tüm hastane personeli, minik Emir'in ilaç ve tedavi masraflarını üstlenerek örnek bir davranışa imza attı. 17 yaşındaki anne B.T. ise çocuğunu bırakarak kayıplara karıştı.