İskenderun Termik Santral Karşıtları Sözcüsü Demirkan: "Termik Santraller Içme Suyunu Kirletecek"

Termik Santral Karşıtları Sözcüsü ve Türkiye Çevre Platformu Genel Sekreteri Oktay Demirkan, bölgeye kurulması planlanan termik santrallerin İskenderun'a gelen içme

Termik Santral Karşıtları Sözcüsü ve Türkiye Çevre Platformu Genel Sekreteri Oktay Demirkan, bölgeye kurulması planlanan termik santrallerin İskenderun'a gelen içme suyunu kirleteceğini savundu.

İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu ve Termik Santral Karşıtları, 2. Organize Sanayi Bölgesi alanı içerisinde yapımı tamamlanmak üzere olan içme suyu arıtma tesisi önünde basın toplantısı düzenledi.

Demirkan, burada yaptığı açıklamada, İskenderun'un yıllardır belediyeye ait kuyulardan çekilen suyu kullanmakta olduğunu ve Aslantaş Barajı'ndan getirilecek suyun hayalinin kurulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

İskenderun ilçesinde içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Demirkan, "Bu arıtma tesisinin yanı başında yapılacak olan termik santraller içme suyumuzu kirletecek. Ayrıca bu kirliliği arttırmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalacağız. Diğer bir deyişle bu kirliliğin bedelini de belediyemiz, dolayısıyla yurttaşlarımız ödeyecek" diye konuştu.

Termik santral yapımından bir an önce vazgeçilmezi gerektiğini savunan Demirkan, buna engel olmak için çabalarının devam edeceğini kaydetti.

Muhabir: Ömer Soylu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: