İskenderun'da bayanlar için ağ örme kursu başlatıldı

İskenderun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Hatlar, Kale köyünde bayanlara yönelik ağ örme...

İskenderun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Hatlar, Kale köyünde bayanlara yönelik ağ örme ve av donanımı hazırlama kursu başlattıklarını açıkladı.

Proje uygulama süresinin üç ay olduğunu belirten Hatlar, "Kursiyerlerin eğitim süresi 13 gündür. Projenin toplam maliyeti ise 20 milyon liradır. Projenin maliyeti Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmaktadır." dedi.

Kursiyerlerin, eğitimine Kale köyünde devam ettiğini anlatan Hatlar, "Köyde okur yazar ev kadınları arasından seçilenlere kurslar veriliyor. Bunun yanında her kursiyere günlük 15 lira harçlık verilecek. Kursun amacı işi olmayan kadınların ev ekonomisine katkı sağlamasıdır. Katılımcılara ağ örme ve av donanımı yapması öğretilecek. Daha sonra uygulama amaçlı uzatma ağı yapımı için gerekli malzeme verilecek. Yapılan ağlar balıkçılara satılacak. Elde dilen gelir kursiyerlere dağıtılacak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz