İskenderun'da mobese çalışmaları son aşamaya geldi

Hatay'ın en büyük ilçesi konumundaki İskenderun 60 kamerayla izlenecek.İskenderun’un çeşitli yerlerine suç ve suçluyla mücadelede...

Hatay'ın en büyük ilçesi konumundaki İskenderun 60 kamerayla izlenecek.
İskenderun’un çeşitli yerlerine suç ve suçluyla mücadelede hız kazandıracak olan kameraların montaj ve bağlantı işlemleri sona ererken, PTS’lerin (plaka tanıma sistemi) devreye girmesiyle kırmızı ışık ve hız ihlali yapan araçların fotoğrafları otomatik olarak Mobese kontrol merkezine aktarımı başladı.
Mobeseler İskenderun’u izlemeye hazırlanırken trafik terörünü büyük ölçüde azaltacak olan PTS’ler devreye girdi. Test aşamasında olmasına rağmen kırmızı ışık ve şehir içi hız ihlali yapan araçların fotoğraflarını çekerek anında bilgi işlem kontrol merkezine aktarılarak sürücüye cezai işlem uygulanıyor.
Mobese sorumlu amiri Komiser Süleyman Pektaş tarafından da titizlikle yapılan çalışmalar anında denetlecek.
PTS (plaka tanıma sistemi) Antakya merkez olmak üzere toplam 32 adet kamera takılarak son hizmete girmesi için son aşamaya gelindi. 32 kameranın 13'ü İskenderun’a takıldı. Mobese'de sorumluluk alanı genişletilen İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belen ilçesine kurulan Mobese ve PTS’yi de kontrol edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz