İskenderun'da Öğrencilere Terör Semineri Verildi

İskenderun'da öğrencilere "terör" konulu seminer verildi.

İskenderun'da öğrencilere "terör" konulu seminer verildi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda, dershane öğrencilerine terör örgütlerinin elaman kazanma yöntemleri, bu yöntemlere karşı nasıl davranılması gerektiği, örgütlerin hedefleri, ideolojileri, ülke üzerinde nasıl bir düzen kurmayı amaçladıkları hakkında bilgiler verdi.

Terör örgütlerinin özellikle 14 ile 25 yaş arasındaki gençleri sempatizan olarak kazanmak için çeşitli yöntemler kullandığını belirten Başar, "bu tür terör örgütlerinde tek görevleri örgüte adam kazandırmak olan kişiler vardır. Bazı gençler üzerinde yoğunlaşan örgüt mensupları, insanların, sevmek, sevilmek, bir gruba ait olmak, yetişkin yerine konmak konusundaki beklentilerini kullanarak faaliyet yürütürler" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından, öğrencilere uyuşturucu, sigara, alkol ve terör konularında hazırlanmış kısa film gösterimi yapıldı.

Muhabir: Ömer Soylu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: