İskenderun'da soba zehirlenmesi: 2 ölü

HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen baba ile oğlu hayatını kaybederken, anne ile kızı yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sobanın yanındaki beşikte uyuyan 15 günlük bebek ise, sobadan sızan gazdan etkilenmedi.

Edinilen bilgiye göre, Bekbele beldesinde yaşayan Çolak ailesinin 5 ferdi, akşam kömür sobasını söndürmeden uykuya daldı. Sabah olduğunda uyanmayan Çolak ailesinin komşuları, durumdan şüphelenerek kapıyı kırıp eve girdi. Aile fertlerinin odada hareketsiz yattığını gören komşuları, İdris (36) ve Hanife Çolak (34) çifti ile çocukları Ali (11), Tuba (8) ve 15 günlük Burak'ı İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Filtre fabrikasında çalışan İdris Çolak ile oğlu Ali'nin karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlenirken, anne Hanife ile kızı Tuba, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sobanın yanındaki beşikte uyuyan 15 günlük Burak'ın ise sobadan sızan gazdan etkilenmediği belirlendi.

Reklam
Reklam

Anne ile kızının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, Burak bebek, hastanede yapılan kontrolün ardından Çolak ailesinin komşularına teslim edildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.