İskilip Anadolu Lisesi E-Atık Projesi Başlattı

Çorum İskilip Anadolu Lisesi, coğrafya öğretmeni Ömer Pehlivan öncülüğünde 'Yeşil bir dünya için önce bilmek...

Çorum İskilip Anadolu Lisesi, coğrafya öğretmeni Ömer Pehlivan öncülüğünde 'Yeşil bir dünya için önce bilmek gerekir' sloganıyla e-Atık Toplama Projesi'ni başlattı.

Proje kapsamında coğrafya öğretmeni Ömer Pehlivan, oluşturduğu öğrenci ekibiyle ilçeye tanıtım amaçlı afişler astırıp ilçe halkını bilinçlendiriyor. Proje kapsamında toplanan atıklar firmalara satılacak. Böylece hem doğal kaynakların ömrü uzatılmış olacak hem de elde edilen paralarla yakın çevrede ağaçlandırma yapılacak.

Proje ile ilgili Ömer Pehlivan bir açıklama yaptı. Pehlivan, ''21. yüzyılın en önemli problemlerinden biri, hiç kuşkusuz çevre sorunlarıdır. Temiz bir çevrede yaşamak ve gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir çevre bırakmak insanlığın en önemli arzusudur. Hızla gelişen teknoloji birçok sorunun yanında birtakım çevre sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Elektronik atıklar literatürümüze yeni girmesine rağmen dikkatleri bir anda üzerine çekmiştir. Biz de Çorum İskilip Anadolu Lisesi olarak dedik ki e-Atık Toplama Projesi başlatalım. Bu projeyle sınırlı rezerve sahip doğal kaynaklarımızın ömrünü uzatarak ülke ekonomisine katkı sağlayalım. Elde ettiğimiz gelirle zararlı e-atıkları çevreye yararlı hale getirmek amacıyla yakın çevremizde ağaçlandırma çalışması yapacağız.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: