İskilip Belediyesi Tarihi Ahşap Camiyi Koruma Altına Aldı

Çorum’un İskilip Belediyesi, Saraycık köyünde atıl haldeki tarihi ahşap camiyi koruma altına aldı.Tarihi, kültürel ve...

Çorum’un İskilip Belediyesi, Saraycık köyünde atıl haldeki tarihi ahşap camiyi koruma altına aldı.

Tarihi, kültürel ve geleneksel değerleri koruma altına alan İskilip Belediyesi, ilçeye yeni bir tarihi cami daha kazandırdı. 2004 yılında İskilip’ten götürülen 85 yıllık tarihi camiyi tekrar ana vatanına getiren İskilip Belediyesi şimdi de, Saraycık köyünde bulunan ve ahşap geçme tekniği ile çivi kullanılmadan yapılan 100 yıllık tarihi camiyi ilçeye getirdi.

Belediye restorasyon atölyesinde bakıma alınan tarihi cami aslına uygun olarak restore edilecek. 100 cemaat kapasiteli olan 100 yıllık tarihi caminin konulacağı yerde belirlendi. Camii mevcut hastanenin yanında bulunan boş alana kurulacak.

Reklam
Reklam

Tarihe sahip çıkmanın bir görev olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Numan Sezer, “Geçtiğimiz aylarda İskilip’ten Balıkesir’in Edremit ilçesine götürülen 85 yıllık tarihi camimizi tekrar kendi topraklarına kavuşturmuştuk. Şimdi de ilçemiz Saraycık Köyü’nde bulunan 100 yıllık tarihi camiyi ilçemize getirerek restorasyon atölyemizde bakıma aldık. Deforme olmuş 2 camimizin de şu an restorasyon atölyemizde bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: