İskilip'e 7 Metre Yüksekliğinde, 5 Metre Genişliğinde Kapı Kuruluyor

Çorum'un İskilip ilçesinde şehir girişinde Hacı Karani bölgesine dikilecek olan 7 metre yüksekliğinde, 5 metre...

Çorum'un İskilip ilçesinde şehir girişinde Hacı Karani bölgesine dikilecek olan 7 metre yüksekliğinde, 5 metre genişliğindeki kapının yapımı ve kapı tokmaklarının montalaması tamamlandı.

İskilip'te kurulacak olan kapı aynı zaman da Osmanlı kültürünü yansıtmak. İskilip kapısı üzerinde 2 çeşit tokmak bulunuyor. Bu tokmaklar sayesinde gelen misafir erkek ise kalın tokmağı bayan ise ince tokmağı çalıyor. Gelen misafiri evin bireylerinden kimin karşılayacağı da bu tokmaktan belli oluyordu. Bu Osmanlı kültürünü yansıtan kapı hava şartlarının uygun olması ile birlikte belirlenen noktada sergilenecek. Şehir ana giriş kapısının yapımı da restorasyon atölyesinde projeye bire bir uygunluk dikkate alınarak yapılıyor.

Reklam
Reklam

Kapı Müzesi proje ekibi sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar alan katalog ve harita çalışmaları şeklinde devam ediyor. Bu çalışma kapsamında sahada harita üzerinde yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra, şehir turu haritası ve seçilen kapıların yer alacağı katalog çalışması yapılıp gelen turistlere hediye edilecek.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, Kapı Müzesi Projesi'nin dünyada tek olduğunu şehir girişine konulacak sembolik kapının önümüzdeki günlerde İskilip merkezine giriş olan Hacı Karani mevkiinde belirlenen noktaya montalanacağını ve dünyada tek olacak olan ana giriş kapısının yapımına belediye restorasyon atölyesinde devam ettiğini ifade etti.

Başkan Sezer, ''Kapı Müzesi ile İskilip turizm ve tanıtım anlamında önemli bir adım atmaya hazırlanmaktadır. İskilip’i sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan güçlendirecek, cazibe merkezi haline getirecek titizlikle yürütülen bu çalışma ile ilçemize gelen turist, sanatçı, gezgin ve araştırmacılar ilçe ekonomisine hareketlilik kazandıracak, esnafımız ekonomik olarak rahat nefes almasına vesile olacaktır. Proje ekibimiz yaptıkları işin büyüklüğünün bilincinde olarak sahada ve çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler. Bu büyük projeyi ulusal anlamda yeni tanıtım projeleri ile güçlendirme çalışmalarımızda ayrıca devam etmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: