İskilip’in El Sanatları Ankara’da Görücüye Çıkıyor

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Belgesel Fotoğraf Atölyesi tarafından hazırlanan “İskilip ve Köyleri’nde El Sanatları”...

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Belgesel Fotoğraf Atölyesi tarafından hazırlanan “İskilip ve Köyleri’nde El Sanatları” konulu fotoğraf sergisi 25 Mayıs’ta açılacak.

El sanatları örneklerinin de yer alacağı sergide ilçeye ait üç tekerli, tak tak arabalar, ayakkabı imalatı, ayakkabı tamiri, bardak, beşik, demir işleri, dokuma, deri tabaklama, ahşap halka, havan, ahşap iskemle, kafes, kağnı, kalay, kaşık, büyük kepçe, kerpiç dökme, keçeci, mes, oklava, ahşap oyma, taş oyma, saraç, saz yapımı, sedef kakma, semer, sepet, tıkır, tuz lambası, urgan, yazma baskı, yürüteç ve zurna yapımı fotoğrafları ile İskilip'in kültürel değerlerinden olan ceviz, İskilip dolması, leblebi ve tuz havzası fotoğrafları yer alıyor.

Reklam
Reklam

Sergi kapsamında ayrıca ünlü şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun gelini Hughette Bouffard Eyüboğlu atölye çalışmasında yazma baskı, çocuklara kitap ayracı; kaşık ustaları da 1-2 Haziran tarihlerinde kaşık yapacaklar.

Sergi 8-9 Haziran 2013 tarihlerinde "İskilip Kapılar Sergisi" kapsamında İskilip’te Çatalkara Kültür Merkezi’inde ve 10-17 Haziran 2013 tarihlerinde AFSAD’ın düzenlediği Atölyeler Ortak Sergisi’nde Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerle yeniden buluşacak. Sergiden elde edilecek gelir İskilip'e bağlı Asarcık, Aşağı Örenseki, Beyoğlan, Çatkara, Çomu, Çukurköy, Karaburun, Kurusaray, Kuzuluk, Kuzköy, Sorgun, Şeyhköy, Yavu, Yerli ve Yukarı Örenseki köylerinde yer alan ilk ve ortaokullara kitap bağışı yapılacak.

İskilip Kaymakamlığı'nın katkıları, Yazmalı Konak Kültür Sanatevi iş birliği ile hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı CEPA Alışveriş Merkezi’nde 25 Mayıs’ta saat 14.00 de gerçekleştirilecek. İskilipli el sanatları ustalarının da katılacağı sergi, 2 Haziran 2013 tarihine kadar açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: