İskoçya Ligi'nde Celtic çok rahat

Celtic'in İskoçya Premier Ligi'nde (SPL) üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşması için sadece bir galibiyet gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde AC Milan'a elendikten sonra, belli bir düşüş yaşayan Celtic, kendi liginde de açık ara şampiyonluğa koşuyor. Gordon Strachan'ın öğrencileri, hafta sonu oynayacağı Kilmarnock deplasmanından alacağı bir galibiyetle şampiyonluğunu ilan edecek. Celtic, ligin bitimine beş maç kala en yakın rakibi Glasgow Rangers'ın 13 puan önünde bulunuyor. Aslında Celtic, ikinci Glasgow Rangers'ın lig dördüncüsü Heart'a kaybetmesi halinde de şampiyonluğa uzanacak.

Reklam
Reklam

Glasgow Rangers'ta ise asıl hedef; Hearts karşısında alınacak bir galibiyetle, üçüncü sıradaki Aberdeen'la aradaki üç puanlık farkı korumak ve Şampiyonlar Ligi biletini sağlama almak.

Hibernian'ı kendi sahasında ağırlayacak olan Aberdeen ise maçtan üç puanla ayrılarak lig ikinciliği şansını sürdürmek istiyor. Aberdeen aynı zamanda, UEFA Kupası yarışında Hearts'ın da üç puan önünde bulunuyor.

12 takımlı İskoçya Ligi'nin dibinde yer alan Dunfermline ise Dundee United karşısında üç puan alarak 27 puanla 11. sırada yer alan St. Mirren'e bir puan daha yaklaşmaya çalışacak. St. Mirren ise Pazartesi günü deplasmanda Falkirk'e konuk olacak.

İskoçya Premier Ligi'nde haftanın maçları ise şöyle:
Cumartesi: Glasgow Rangers - Hearts, Abderdeen - Hibernian, Dunfermline - Dundee United, Inverness - Motherwell

Pazar: Kilmarnock - Celtic

Pazartesi: Falkirk - St Mirren