İŞKUR, 6 Ayda Manavgat’ta 608 Kişiyi Işe Yerleştirdi

 Geçen yıl haziran ayında hizmet vermeye başlayan İŞKUR Manavgat Hizmet Merkezi, 6 ay içerisinde 608 kişiyi işe yerleştirdi.

Geçen yıl haziran ayında hizmet vermeye başlayan İŞKUR Manavgat Hizmet Merkezi, 6 ay içerisinde 608 kişiyi işe yerleştirdi. İŞKUR Manavgat Şube Müdürü Yavuz Ayna, AA muhabirine, faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. 22 Haziran 2013'te merkezi hizmete açtıklarını belirten Ayna, 2 memur, 16 iş ve meslek danışmanı ile Manavgat başta olmak üzere, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerine hizmet verdiklerini anlattı. Toplum Yararına Destekleme Projesi kapsamında iş arama faaliyetleri, iş gücü yetiştirme, girişimcilik ve iş başı eğitim programları gibi çeşitli kurslar açtıklarını ifade eden Ayna, iş piyasasından uzaklaşmış 101 kişinin toplum yararına programlar çerçevesinde okul ve camilerde istihdam edildiğini bildirdi. Hizmet vermeye başladıkları 6 aylık süreçte 297 iş yerini ziyaret ettiklerini, bin 146 iş gücü talebi aldıklarını dile getiren Ayna, "Bunun 900'ü işverenle görüştürüldü. 237 işsizimiz ile 371 engelli vatandaşımız özel sektörde istihdam edildi. Böylece geçen yıl 6 aylık dönemde 608 işsiz işe yerleştirilmiş oldu. Yine 3 bin 562 kişi ilk defa hizmet merkezime gelip iş arama kaydı yaptırdı" dedi. İŞKUR'un ilçede işsizliğe bağlı 2 bin 797 kişiye işsizlik maaşı bağladığını belirten Ayna, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pasif istihdam çalışması olarak işini kaybedenlere 6-10 ay arası gelir desteği sağlamak için işsizlik ödeneği, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu faaliyetlerini yürütüyoruz. Çalışmamız kapsamında bugüne kadar 4 bin 78 kişi işsizlik ödeneği başvurusunda bulunmuş, bunun 2 bin 897'sine maaş bağlanmıştır." İŞKUR'un tüm faaliyetlerinin ücretsiz yapıldığını vurgulayan Ayna, işçi ve işverenlerin kuruma gelmeden 7 gün 24 saat kurumun resmi internet sitesinden kayıt yaptırabileceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: