İşkur Genel Müdürülüğü İstatistik Daire Başkanı Gökdere 2012 Yılını Değerlendirdi

Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere, Aydın’da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada...

Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere, Aydın’da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en önemli sorunların başında gelen işsizlikle mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalardan söz eden Gökdere, “Kriz döneminden itibaren reform niteliğindeki tedbirlerle sürekli büyüyen ekonomimiz sayesinde krizden en az etkilenen ülkelerin başında geliyoruz. 2012 yılında 650 bin işsizimizi işe yerleştirdik” dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa’nın ve diğer büyük ülkelerin aksine Türk ekonomisinin her geçen yıl büyüyerek işsizlik oranlarının düştüğünü kaydeden Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü İstatistik Dairesi başkanı Abdüllatif Gökdere, bu kapsamda İŞKUR’un da istihdam kapasitesinin artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Gökdere, “2012 yılında 73 ilimizde yaklaşık 25 bin vatandaşımıza Girişimcilik Eğitimi vererek onlara ‘Kendi İşlerinin Patronu’ olma fırsatını sunan kurumumuz 2013 yılında ise 28 bin vatandaşımıza ‘Girişimcilik Eğitimi’ vermeyi hedeflemektedir. Amacımız risk almayı bilen, girişimci zihniyete hakim olan vatandaşlarımızı teşvik edip onlar sayesinde de istihdamı artırmaktır” dedi.

“10 YILDA 10 KAT ARTTI”

2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR’un 2012 yılında yaklaşık 560 bin işsizi işe yerleştirdiğini belirten Abdüllatif Gökdere, “2013 yılında ise bundan daha fazla işe yerleştirme yapmak inancı ve gayreti içindeyiz. 2008 yılında sadece 30 bin civarında vatandaşımız işgücü yetiştirme ve uyum programlarından yararlanmışken, 2012 yılında yaklaşık 465 bin vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanarak meslek sahibi olmuş ve işgücü piyasasıyla bağ kurmuşlardır” dedi.

Reklam
Reklam

“2012 YILINDA 365 BİN İŞSİZE İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ÖDENDİ”

Türkiye’de ilk defa uygulamaya giren ve başarıyla yürüttüklerini belirttiği İşsizlik Sigortası Fonu sayesinde 2012 yılında yaklaşık 365 bin kişiye işsizlik ödeneği ödendiğini kaydeden Gökdere; 2012 yılında 31 bin vatandaşın faydalandığı İş Başı Eğitimi’ne bu yıl 5 kat artırarak 150 bin kişiye vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: