İŞKUR İl Müdürü Akyol: 2011'de 2 bin 254 kişi işe yerleştirildi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırşehir Müdürü Ömer Faruk Akyol, 2011 yılında Kırşehir'de özel sektör işletmelerinin...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırşehir Müdürü Ömer Faruk Akyol, 2011 yılında Kırşehir'de özel sektör işletmelerinin personel ihtiyaçlarının karşılanması için 3 bin 373 açık iş talebi alındığını ve özel sektör işletmelerinin ihtiyaç duyduğu niteliklere uygun 2 bin 254 kişinin işe yerleştirildiğini belirtti.
İŞKUR Kırşehir Müdürü Ömer Faruk Akyol, 2011 yılında yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. İŞKUR Toplantı Salonu'nda basın mensupları ile bir araya gelen İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, yürüttükleri çalışmaların temelinde müşteri memnuniyeti ilkesi olduğunu belirtti. Akyol, sloganlarının ise vatandaş odaklı hizmet olduğunu ifade etti.
Kurum hizmetlerinin tanıtılması, işverenin beklenti ve açık iş taleplerinin alınabilmesi için 689 özel sektörün ziyaret edildiğini söyleyen Akyol, işverenleri bilgilendirmek için yapılan toplantılara 750’nin üzerinde işveren ya da temsilcisinin katıldığı söyledi. Akyol, şunları kaydetti:
"4-5 Mayıs 2011 tarihlerinde Ahi Çarşısı yanı Ahi Sokağı'nda ilimizde işverenlerle iş arayanların aynı platformda buluşarak; iş görüşmelerinin yapıldığı, iş başvurularının alındığı, iş piyasasının iş arayanlardan beklentilerinin paylaşıldığı Kırşehir Kariyer Günleri düzenlenmiştir. Kırşehir Kariyer Günleri’ne 15 özel işletme ile 3 kamu kurumu katılmış olup, bin 500 kişi stantları ziyaret etmiş, 500’ün üzerinde ise firmalara iş başvurusunda bulunulmuştur. Meslek seçim aşamasında bulunan öğrenciler ile meslek mensupları belirlenen program dahilinde bir araya getirilerek mesleklerin avantaj ve dezavantajlarının paylaşıldığı 9 seminere 335 öğrenci katılmıştır. Ayrıca, işletmelerin kurumsallaşması ve profesyonel yönetim anlayışının yaygınlaşması düşüncesiyle 4 Mayıs 2011 tarihinde Marmara Üniversitesi İktisat Fakakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztürk tarafından “İşletmelerde Kurumsallaşma ve Profesyonel Yönetim Anlayışı” konulu konferans düzenlenmiştir."

Reklam
Reklam

İŞ ARAYANLARI İŞ DANIŞMANI OLACAK
Her vatandaşın aile hekimi olduğu gibi her iş arayanın da iş danışmanı olacağını belirten Akyol, "Meslek seçme aşamasında olan, mesleki becerilerini geliştirmek isteyen, iş bulmakta sıkıntıları bulunan iş arayanlara yönelik yürütülen birebir danışmanlık süreci ile iş arayanların beklentilerini karşılayacak uzun soluklu çalışabilecekleri bir işte istihdam edilmeleri hedeflenmektedir. Bu bağlamda 646 kişi bireysel iş danışmanlığı hizmetinden faydalanmıştır. Ayrıca, mezun olma aşamasında bulunan lise ve üniversite öğrencileri ile terhis aşamasında bulunan er ve erbaşlar, hükümlülük süresi bitmek üzere olan mahkumların; güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirmelerine ve önceden sahip oldukları beceri, bilgi ve deneyimlerini geliştirmeyi öğrenmelerine olanak sağlamak, hangi işlerin yeteneklerine ve isteklerine uyduğunu belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen iş arama becerileri seminerlerine 6 bin 202 kişi katılırken, meslek seçim aşamasında bulunan öğrencilere yönelik düzenlenen seminerlere ise 2 bin 534 kişi katılmıştır.
Çalışırken kendi istek ve kusurları dışında işsiz kalanlardan 2011 yılında, 718 kişi 1 milyon 18 bin 708 TL işsizlik maaşı almış olup, ayrıca, bu kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanabilmekte, meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme eğitimlerine katılabilmekte, yeni bir iş bulmak için İŞKUR’dan yardım alabilmektedirler." dedi.

Reklam
Reklam

"SORUN İŞSİZLİK DEĞİL, MESLEKSİZLİK"
İşgücü piyasasının en önemli sorununun işsizlik değil mesleksizlik olduğunu belirten Akyol, mesleği olmayan ya da mesleği ile işgücü piyasasında yer edinemeyen iş arayanların istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla 21 kurs düzenlediklerini ve bu kurslara 434 kursiyerin katıldığını kaydetti. Akyol, işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmelerini ve kazandıkları tecrübeyle işe yerleşmelerini amaçlayan işbaşı eğitim programına ise 98 kişinin katılım gösterdiğini belirtti.
Akyol, ayrıca, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 258 kişi uygulama kapsamında çalışırken, kendi işini kurma düşüncesinde olan 75 girişimci adayına ise Girişimcilik Eğitimi verildiğini vurguladı. Akyol, şöyle devam etti:
"Müdürlüğümüz tarafından müşterilerimiz olan işveren ve iş arayanların beklentilerini karşılayacak standartta hizmet sunabilmek için kurum çalışanlarına yönelik Etkili İletişim ve Beden Dili, Mülakat Teknikleri ve Etkili Konuşma, Sunum Teknikleri ve Zaman Yönetimi gibi konularını içeren hizmet içi eğitimler düzenledik. 2011 yılında arzu edilen verimin yakalanmasını sağlayan kurum personellerine gösterdikleri performanstan ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz."
Toplantı sonrasında basın mensuplarına yeni yapılan İŞKUR binasını gezdiren Akyol, çalışmaların 2012 yılında hız kazanacağına vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz