İŞKUR, Milli Eğitim Ile El Ele Verdi Öğrencileri Bilinçlendirmeye Başladı

Kars’ta meslek seçimi sürecinde olan gençlere ve velilere destek olmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)...

Kars’ta meslek seçimi sürecinde olan gençlere ve velilere destek olmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanmış olan Meslek Seçimine Destek Dergisi’nin okullarda tanıtım ve dağıtımına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile el ele verilerek başlandı.

İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Harun Yenice ve İŞKUR’un iş ve meslek danışmanlarının katılımlarıyla ilk tanıtım ve dağıtım ise Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi ve Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Dergide 'meslek seçiminin önemi, meslekleri tanıma, meslek danışmalığı, iş ve meslek danışmanı kimdir, başvuru mektubu, çocuğunuzu nasıl desteklersiniz' gibi kısımlar yer alıyor. Hedef kitlesinde ise anne, baba ve öğrenciler yer almakta. Öte yandan Kars genelinde 3 bin adet meslek seçimi destek dergisi dağıtılması hedeflenmekte. Dergiler Kars ili genelinde il merkezi, ilçeler ve köyler dahil olmak üzere 150 ortaokul ve 38 lisede toplamda ise 188 okula dağıtılacak.

Diğer taraftan ilk dağıtım ve tanıtımda İŞKUR İl Müdürü Bulut Öğrencilere hitaben, kariyer planlamasında tüm ortaokul ve lise öğrencilerine referans niteliğinde olan Meslek Seçimine Destek Dergisi'nin 700 bin adet basıldığını ve yaklaşık bir yılda hazırlandığını söyledi.

Bulut, öğrenciler için mesleki becerilerini tanıyarak kariyer planlamalarını doğru yapmalarında bir kılavuz niteliği taşıyan derginin, iş ve meslek danışmanları tarafından okullar ziyaret edilerek rehber öğretmenlerle birlikte düzenlenecek seminerlerle öğrencilerin bilgilendireceğini de kaydetti

Reklam
Reklam

Son olarak ise meslek seçmek, yaşama biçimini seçmek demektir diyen Bulut, “Mesleğimizi belirlerken gelecekteki yaşamınızın birçok yönünü belirlemiş oluyorsunuz. Mutlu bir gelecek için mesleğinizi iyi belirleyin. Sevgili öğrenciler, mesleki eğitim ve yeteneklerinizi ölçmek, meslek seçimi yapmak, mesleki eğitim programları hakkında bilgi almak ve iş arama becerilerinizi geliştirmek için İŞKUR a başvurunuz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: