İŞKUR Rize İl Müdürü Kiraz: "İŞKUR Olarak Gençlerimize Kariyer Planlamalarında Yardımcı Olmaya Çalışacağız"

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz, İŞKUR olarak gençlere kariyer planlamalarında yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz, İŞKUR olarak gençlere kariyer planlamalarında yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

Kiraz, 53 Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, İŞKUR tarafından meslek seçimi sürecinde gençlere ve ailelerine destek olmak amacıyla hazırlanan 'Meslek Seçimine Destek' dergisinin tanıtımı yaptı.

Derginin öğrencilere meslek seçiminde çok faydalı olacağını ifade eden Kiraz, "Dergi, meslek seçimi aşamasındaki öğrencilere, dikkat edilmesi gereken noktalar, kendini tanıma, çalışma hayatı ile ilgili bilgiler, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı konularında yardımcı olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Meslek Seçimine Destek dergisinin tüm öğrencilere ve velilere yol gösterici bilgiler içerdiğini belirten Kiraz, şunları söyledi:

"Amacımız öğrencilerimizin mesleki becerilerini tanıyarak kariyer planlamalarını doğru yapmalarını sağlamaktır. Bu noktada iş ve meslek danışmanlarımız okulları ziyaret ederek rehber öğretmenlerle düzenleyecekleri seminerlerde iş arama becerileri ve dergi hakkında öğrencileri bilgilendirecek. Söz konusu çalışma ile meslek seçme aşamasında olan öğrencilere, doğru ve gerçekçi karar almalarında yardımcı olmaya çalışacağız. Bu konuda meslek ve iş danışmanlarımız, aileleri ve öğrencilerimizi bilgilendirecek. İŞKUR olarak gençlere kariyer planlamalarında yardımcı olmaya çalışacağız."

Muhabir: Fikret Delal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: