İşkur Tatvan'da 50 Kişiye Istihdam Sağladı

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürlüğü, Tatvan'daki cami ve Kur'an kurslarınında, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 50 kişiye

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürlüğü, Tatvan'daki cami ve Kur'an kurslarınında, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 50 kişiye istihdam sağladı.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde noter huzurunda düzenlenen çekilişe katılan 113 kişi arasından 50 asil 30 yedek işçi belirlendi.

Kurada ismi belirlenenlerin Tatvan merkezdeki cami ve Kur'an kurslarında çevre düzenlemesi, temizlik ve benzeri işlerde çalıştırılacağı açıklandı.

Yapılan müracaatların belirlenen personel sayısından fazla olmasından dolayı, noter huzurunda şeffaf bir ortada çekiliş yaparak 50 asil 35 yedek belirlediklerini söyleyen İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İl ve ilçe müftülüklerimizin, TYÇP kapsamında İşkur'a verdikleri projeyi değerlendirdik. Bu proje, camilerde ve Kur'an kurslarında çevre düzenlemesi ve temizlik gibi işleri kapsıyor. Bu proje 3 aylık bir proje ama imkan ve ödemeler dahilinde bu projeyi 9 aya uzatmayı düşünüyoruz."

Projeyi sürekli hale getirmek istediklerini belirten Tatvan Müftüsü Sabhetullah Kızılşah, İşkur ile yaptıkları TYÇP projesi kapsamında, kura çekiminin yapıldığı söyledi.

Kızılşah, "Bu arkadaşlar camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda çevre düzenlemesi, temizlik ve benzeri işlerle ilgilenecekler. Proje 3 aylık ama inşallah 2013 yılı içinde, İşkur ile imkanlar dahilinde 9 aya tamamlamayı düşünüyoruz. Bu projeyi İşkur ile 9 aylık süreden sonra da devam ettirmek istiyoruz. Bu projeyle ilçede hem istihdam sağlanacak hem de daha hijyenik, temiz ve güzel bir ortamlar sağlanmış olacak" dedi.

Muhabir: Servet Taşdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: