İŞKUR, 'türbanlı Adayların Başvurmamasını Rica Ederiz’e Inceleme Başlattı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) adına açılan iş gücü talebine ilişkin ilanda,...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) adına açılan iş gücü talebine ilişkin ilanda, ‘türbanlı adayların başvurmamasını rica ederiz’ ibaresinin bir personel tarafından sonradan eklendiğini bildirdi.

İŞKUR’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İŞKUR Ümraniye Hizmet Merkezi tarafından 17.07.2013 tarihinde Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) adına açılan iş gücü talebine ilişkin ilanda; talep edilen iş gücünün nitelikleri arasında ‘türbanlı adayların başvurmamasını rica ederiz’ ibaresi yer almıştır. Anılan banka tarafından kurumumuza iletilen iş gücü talebinde bu ibare yer almamasına rağmen, bu ibarenin kurumda görevli bir personel tarafından eklendiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kurumumuzun tüm hizmetlerinde hiçbir şekilde ayrımcılık oluşturan hususlara yer verilmemektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: