İŞKUR'dan AVM Atağı

İŞKUR'daki iş ve meslek danışmanları, yoğunluğun fazla olduğu AVM'lerde kurdukları stantlarda iş bulmak isteyenlere ulaşmaya çalışıyor.

İŞKUR'daki iş ve meslek danışmanları, yoğunluğun fazla olduğu AVM'lerde kurdukları stantlarda iş bulmak isteyenlere ulaşmaya çalışıyor.

İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü, bünyesine yeni kattığı iş ve meslek danışmaları ile işsizlere iş imkanı sağlamak ve onlara daha rahat ulaşmak amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda yoğunluğun fazla olduğu AVM'lerde stant kuran İŞKUR, böylece daha fazla işsize ulaşarak onlara iş imkanı sağlamayı hedefliyor.

İŞKUR'un Antalya'nın en büyük AVM'lerinden 5M Migros'ta kurduğu stantta AA muhabirine açıklama yapan iş ve meslek danışmanı Cansu Akbıyık, İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü'ne işsizlere ve iş verenlere daha rahat ulaşabilmek adına 75 iş ve meslek danışmanı atandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Eski sistemden farklı olarak kendilerinin, başvuru yapan işsizleri sürekli takip ettiklerini belirten Akbıyık, "İşsizler bize başvurup çalışmaya başladıktan sonra da onları takip etmeye devam ediyoruz. İşlerinden memnunlar mı, işveren işçiden memnun mu, bunları süreç içerisinde araştırıyoruz" dedi.

-Daha fazla kişiye ulaşmak için AVM'ler tercih edildi-

İŞKUR'un bu yeni politikası kapsamında daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla AVM'lerde stant kurduklarını anlatan Akbıyık, "İnsanlar İŞKUR'u fazla bilmiyorlar. Biz onlara İŞKUR'u tanıtıp, yaptığımız hizmetlerden, mesleki eğitim kurslarımızından bahsediyoruz. İş verenleri de burada bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

Akbıyık, bir hafta boyunca 5M Migros'ta stantlarının açık olacağını, daha sonra il genelindeki 4 AVM'de daha stant açacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: