İşkur’un Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Kastamonu Milli Eğitim Müdür Bekir Aksoy, “Ülkenin en büyük sorunu işsizlikten değil, nitelikli iş gücünün...

Kastamonu Milli Eğitim Müdür Bekir Aksoy, “Ülkenin en büyük sorunu işsizlikten değil, nitelikli iş gücünün eksikliğinden kaynaklanıyor” dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürlüğü, meslek seçimlerine destek vermeye yönelik danışmanlık hizmetlerinin tanıtımının ilkini Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yaptı.

İş Kur İl Müdürü Adnan Arslan ve Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’un katıldığı tanıtım toplantısında öğrencilere danışmanlık hizmetinin önemi anlatıldı ve kurumun meslek destek dergisi dağıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan İş Kur Müdürü Arslan, istihdam edilebilirliğin artırılması için yoğun bir çalışma içerisinde bulunduklarını, bazı görevleri diğer kurumlarla iş birliği içinde yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

İş Kur’un her işsize ve her işverene bir danışman verme uygulaması başlattığını, okuldan mezun olduktan sonra veya öğrenciyken bile bu hizmetten faydalanılabilindiğini vurgulayan Arslan, “Kurumumuza gelerek veya internet aracılığı ile üye olduğunuz andan itibaren danışmanlık hizmetimiz başlıyor. Kastamonu genelinde üç bin kişiye dağıtacağımız bu dergiyi inceleyin ve saklayın. Her zaman gerekli olabilecek bir kaynak” dedi.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise, meslek lisesi öğrencilerin her zaman şanslı öğrenciler olduğunu belirterek, devletin son yıllarda meslek sahibi insanları istihdama kazandırmak için çok önemli adımlar attığını söyledi.

Ülkenin en büyük sorununun işsizlikten değil, nitelikli iş gücünün eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Aksoy, “Danışmanlık hizmeti sizlerin geleceğinize yön verme adına çok önemli katkılar sağlayacak. Ekstra iş bilmek hem kazanç hem de bilgi olarak size dönüş yapar. Kendisini mesleğine veren bir öğrencinin ben daha açıkta kaldığını görmedim. O yüzden şanslısınız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: