Islah edilemeyen araziler badem ve ceviz ormanı olacak

Afyonkarahisar’da, mera vasfındaki hazine arazilerindeki ıslah edilemeyecek alanların, ceviz ve badem ormanı olması için çalışma...

Afyonkarahisar’da, mera vasfındaki hazine arazilerindeki ıslah edilemeyecek alanların, ceviz ve badem ormanı olması için çalışma başlatıldı.
Afyonkarahisar Valiliği, meraların sınıflandırılması, bozuk olan meraların hazineye iadesi ve bozuk orman alanlarında özel ağaçlandırma yapılması için bir komisyon oluşturuldu. Afyonkarasihsar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu amaçla cevizlik ve bademlik arazilerin oluşturularak ekonomiye katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.
Balkanlıoğlu, “Sosyal ihtilafın olmadığı yerler, ağaçlandırma yapmak amacıyla mera vasfından kaldırılarak Orman Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek. Bu tür yerlerin ağaçlandırması Orman Genel Müdürlüğü'nce yapılarak köy tüzel kişiliklerine protokolle devredilecek.” dedi.
Bu konuda köylülerle görüşülerek, ceviz ve badem ağaçlandırmasına teşvik edileceğini ifade eden Balkanlıoğlu, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin buralardan yararlandırılarak kazanç sağlamalarının hedeflendiğini kaydetti. Balkanlıoğlu, “Orman ve tarım teşkilatlarınca bu tür ağaçlandırmalara uygun sahaların belirlenmesi için gerekli tespit çalışmalarına başlandı. Komisyonun çalışmaları neticesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun başkanlığında, bütün belde başkanlarının, köy muhtarlarının ve halkımızın katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı yapılacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz