İslahiye'de Bayram Geleneği Kömbe Yapımına Başlandı

İslahiye ilçesinde ramazan geleneği olan bayram kömbesi yapımına başlandı.

İslahiye ilçesinde ramazan geleneği olan bayram kömbesi yapımına başlandı.

İlçe merkezi, belde ve köylerde uzun yıllardır devam eden gelenek kapsamında yaklaşık 30 pide fırınında gece geç saatlere kadar kömbe yapılıyor.

Kömbe yapılacak fırın bulamayan vatandaşlar ise evlerindeki fırınlarda ya da ilçe merkezindeki pide fırınlarında kömbe yaptırıyor.

Yurt içinde ya da yurt dışında olan bayramda memleketlerine gelemeyenlere ise kömbe, kargo aracılığıyla ulaştırılıyor.

İlçedeki pide fırını sahibi Ahmet Usta, yaptığı açıklamada, vatandaşın ya malzemeleri kendilerine getirerek kömbe yaptırdığını ya da imal ettikleri kömbeleri kilogramını 7 TL'den satın aldıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Önceleri sadece ramazan ayına özgü yapılan kömbe, son yıllarda her dönem pastahane ve fırınlarda imal edilmeye başlandı.

Ana maddeleri sıvı yağ, şeker, margarin, tahin, süt, un ve kokulu baharat olan kömbenin tepsisi fırında 2 TL'ye pişiriliyor.

Muhabir: Zekeriye Şimşek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz