İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Afrikalı dini liderleri ağırladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘2. Afrika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ için Türkiye’ye gelen Afrikalı...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘2. Afrika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ için Türkiye’ye gelen Afrikalı temsilciler, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti.
“Dünyanın Eşit Kardeşleri” temasıyla Türkiye’ye davet edilen, aralarında bakanların da bulunduğu heyeti Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfını (İBTAV) temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Öztürk ve Genel Sekreter Mehmet Fatih Serenli karşıladı. 46 Afrika ülkesinden 126 Müslüman dini liderin katıldığı geziye, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar ve Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da katıldı.
Müze gezisi sırasında İBTAV Eğitim ve Geliştirme Direktörü Dr. Detlev Quintern tarafından bilgilendirilen temsilciler, Müslüman bilim adamlarının tarih boyu icat ettikleri icat ve keşiflere büyük ilgi göstererek Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini ve takdir ettiklerini söyledi. Afrikalı temsilciler, bu tip çalışmaların geliştirilerek devam ettirilmesinin İslam dünyası için çok önemli olduğunu ifade etti.
İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, İstanbul´un en güzel mekanlarından biri olan Gülhane Parkı´nda 3 bin 500 metrekarelik bir alanda 25 Mayıs 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından yazma eserler üzerinde on yıllar boyu yürütülen bilim-tarihsel yoğun araştırma faaliyetlerinin, keşif, rekonstrüksiyon ve teşhir çalışmalarının bir ürünü olarak faaliyet gösteriyor. Müzede Müslüman bilim adamlarının yüzyıllar boyu insanlığa armağan ettiği, ancak tarihin tozlu sayfaları arasında unutulan icat ve keşifler yeniden yapılan kopya örnekleriyle sunuluyor. Orijinal detaylarına sadık kalınarak hazırlanmış eserler, miladi 8.-16. yüzyılların bilimsel ve teknik gelişmelerini yansıtmakta ve ziyaretçisine eşsiz bir bilimsel yolculuk fırsatı sunuluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz