İslam Konferansı Teşkilatı'na yoksullukla mücadele için biraraya geldi

Merkezi Ankara’da bulunan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam...

Merkezi Ankara’da bulunan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam Kalkınma Bankası’na (IDB) bağlı İslam Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (IRTI) ve Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile Yoksullukla Mücadelede Sosyal Yardım Yöntemlerinin Kullanılması” konulu bir çalıştay düzenliyor.
Ankara Başkent Öğretmenevi’nde 12-14 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılan çalıştaya “İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden Afganistan, Azerbaycan, Komor Adaları, Endonezya, Gine Bissau, Irak, Kırgızistan, Mısır, Nijerya, Pakistan, Sudan, Senegal, Tajikistan, Tunus, Uganda ve Yemen’in yanı sıra, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD), Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye temsilciliği ve çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı.
İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinde yoksullukla mücadele alanında uygulanan politikaları ele almak ve sosyal yardımlaşmanın yoksulluğun azaltılmasında etkin bir yöntem olarak kullanımını tartışmak üzere bir araya gelen çalşıtay, bunun yanısıra İslam İşbirliği üye ülkeleri arasında, yoksullukla mücadele yöntemleri hakkında bilgi alışverişinin sağlanabileceği bir platform oluşturulması hedefliyor. Çalıştayda, 'Yoksulluğun Azaltılmasında Sosyal Yardım Yöntemleri: Bilgi ve Deneyim Paylaşımı', 'Yoksulluğun Azaltılmasında Sosyal Yardım Politikaları', 'Sosyal Yardımlaşmada Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanılması', 'Sosyal Yardımlaşmada Karşılaşılan Problemler' başlıklı oturumlar yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz