İslam Kültürünün kalbi Bakü'de atıyor

BAKÜ (İHA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bugün, "Bakü: İslam Kültürünün Başkenti - 2009" Kültür Yılı'nın açılış töreni yapıldı.Başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Sarayı'nda gerçekleştirilen açılış törenine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev'in yanı sıra, İslam ülkeleri ve Avrupa ülkelerinden yetkili kişiler ile İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (İSESCO) Genel Müdürü Abdülaziz Bin Osman el-Tuveyçi de katıldı.

İlham Aliyev törende yaptığı konuşmada, Ermenistan işgali altında olan Azerbaycan topraklarındaki tüm tarihi eserlerin tahrip edildiğine dikkat çekerek, "Biz tarihi eserlere çok önem veriyoruz.

Reklam
Reklam

Bu yüzden Azerbaycan'ın kontrolü altındaki tarihi eserleri restore ettik. Tiyatro binaları, eski mescitler de tamir edildi. Biz bu tutumumuzu her zaman devam ettireceğiz fakat Ermenistan işgali yüzünden tüm tarihi eserleri koruyamadık. Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si işgal edildi ve 1 milyondan fazla kişi göç etmek zorunda kaldı" şeklinde konuştu.Karabağ sorununa değinen İSESCO Genel Müdürü El-Tuveyçi ise Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının bir an önce kurtarılması isteğini dile getirdi.Törenin ardından başlayan konser programı halen devam ederken, bu yıl Bakü'nün İslam kültürünün başkenti seçilmesi yıl boyunca konserler, sergiler ve Türkiye kültür günleri düzenlenecek.