"İslam'a karşı olur"

LONDRA (İHA) - İngiliz Hükümeti tarafından kanaat önderi olarak tanınan İngiliz Müslüman Konseyi Genel Sekreteri İkbal Sakrani, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Irak'a yapılacak bir saldırının, İslam'a ve Müslümanlara karşı olacağını söyledi.

11 Eylül saldırıları ile yansımalarının konu edildiği bir kitabın tanıtım yazısında İkbal, "Müslüman toplumun geniş kesimi, bu savaşın İslam'a ve Müslümanlara karşı olduğu kanaatini taşıyor" dedi.

"Öyle görünüyor ki, 11 Eylül'de teröristler, sadece dünyanın en uzun 2 binasını yıkmakla kalmadı, aynı zamanda ve özellikle İngiltere Müslüman Cemaati'nin eşit haklar ve eşit katılımlarını da yıktı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

SALDIRILARIN ASIL AMACI Kitabın önsözünde yer alan yazısının önceden açıklanan bölümlerinde Sakrani, bu zor zamanlarda ülkeyi bir arada tutacak bir politika benimsemesi konusunda İngiltere Yönetimi'ne de uyarıda bulundu.

11 Eylül saldırılarını "bütünüyle şer ve suç" olarak niteleyen Genel Sekreter, saldırıların ardından gelişen süreçte, dünyadaki bütün Müslümanlar ile insanlık için bir sevgi dini olan İslam'ın, mantıksız bir öfke ve nefretin odağı haline getirilmek istendiğine dikkat çekti. Bu gelişmelere rağmen, hala, makul düşünmeyi ve adaleti isteyen seslerin bulunduğunu da ifade eden Sakrani, bu seslerin sonuçta galip olacağını umduğunu kaydetti.

Bu arada, İngiltere'de, the Guardian gazetesi için, yaz ayları başında yapılan bir araştırma, 11 Eylül saldırılarının ardından, ülkede, Müslümanlar ile Müslüman olmayanlar arasındaki ilişkinin giderek bozulmakta olduğu belirlenmişti.