İslamoğlu Kültür Evi Hizmete Açıldı

Uşak Belediyesi tarafından yarenlik kültürünü yaşatmak amacıyla restore edilen "İslamoğlu Kültür Evi" düzenlenen törenle hizmete...

Uşak Belediyesi tarafından yarenlik kültürünü yaşatmak amacıyla restore edilen "İslamoğlu Kültür Evi" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Uşak Belediyesi yaren kültürünü yaşatmak amacıyla 2010 yılında emekli öğretmen Avni Özenirler'den satın alarak restore ettiği 'İslomuğlu Kültür Evi'ni düzenlenen törenle hizmete açtı. Ünalan Mahallesindeki iki katlı tarihi binada yarenlik kültürü yaşatılacak. Açılış törenine; Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 300 bin TL harcanarak restore edilen iki katlı taş binada yöreye has oyunlar, ozanların atışmaları, yüzük oyunları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Uşak Belediyesi olarak kent merkezinde bulunan tarihi yapıları restore ederek yeniden topluma kazandırmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada "Uşak ve yöresinde yaygın olan yarenlik kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Yaklaşık 165 metrekare bahçesi bulunan binanın restorasyonu tamamlandık. İlimizin önemli bir kültürel zenginliği olan yarenliği yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Yöremize has oyunlar, ozanlarımızın atışmaları, yüzük oyunları gibi önemli geleneklerimizi burada sergileyeceğiz" dedi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında kent merkezindeki tarihi yapıların restore edilerek halka kazandırılmasının önemine değindi. Özel İdare ve belediyenin her yıl iki yada üç tarihi binayı restore ederek halkın kullanımına sunduğunu ifade eden Vali Çakacak, "Kentin kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Uşak ve yöresinde yaygın olan yarenlik kültürü bu binada yaşatılacak. Biz tarihi yapılan aslına uygun olarak restore edilmesini istiyoruz. Ülke olarak tarihi mirasımızı geç fark ettik. İlimizdeki kültürel ve tarihi mirasın kıymetini biliyoruz. Bu zenginliklerimize sahip çıkmak istiyoruz. İl merkezimizde yüzlerce tarihi yapı var. Bunların tamamını bir anda restore etme imkanımız yok. Ancak her yıl iki yada üç tane yapıyı restore ediyoruz. Bu yapıları restore ederek halkın kullanımını açmaya bir görev olarak biliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından İslamoğlu Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Baltalı Köyü Yaren ekibi mini bir gösteri yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: