‘işletişim Seninle Başlar’ Semineri Öğrenciler Ve Öğretmenler Tarafından Yoğun İlgi Gördü

Şırnak Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen ‘İşletişim Seninle Başlar’ semineri Türkçe ve Kürtçe müzik dinletisi eşliğinde iletişimin...

Şırnak Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen ‘İşletişim Seninle Başlar’ semineri Türkçe ve Kürtçe müzik dinletisi eşliğinde iletişimin sağlıklı yapılması için temel bilgiler verildi.

Semineri organize eden İbrahim Ürkmez projenin konusunun neden iletişim olduğunu açıklamakla konuşmaya başladı. Ürkmez, "Sizin de bildiğiniz gibi iletişim, duygu, düşünce ve bilgilerin söz veya yazıyla karşı tarafa aktarılma sürecidir. Yani insanın kendini ifade etmesini sağlar. İnsan ilişkileri temelini iletişim olmasını ve sağlıklı bir iletişim anını insanların birbirine yaklaştırmasını açısından önemli olduğunu düşündüğü için iletişim konusunu seçtim. İletişim seninle başlar projesinin temel amacı idareci, öğretmen ve öğrenciler arasındaki iletişim bağını güçlendirmek. Kaynak alıcı ve mesaj öğeleri arasındaki kopukluğu gidermek ve sağlıklı iletişimi toplumun bütün öğeleri arasında yayılmasını sağlamaktır. Proje kapsamında rektörümüzle milli eğitim müdürümüzle ve merkez okullarımızdan 7 tanesinin müdür, müdür yardımcısı, rehber öğretmenleri, öğretmenleri, öğrenci ve velileri ile röportaj yapıp konu ile ilgili görüşlerini alarak mini bir belgesel haline getirdik. Konunun kalıcı olması açısından ve size kısa bilgi vermek için broşür çıkarttık. İş adamlarımızdan sivil toplum kuruluşlarımızdan, derneklerimizden ve daha doğrusu projeye katkısı olabileceğini düşündüğümüz bütün kurum ve kişilerden maddi ve manevi destek istedik. Umarım bu proje sonunda sağlıklı iletişim konusunda gerekli ilerlemeyi gösteririz. Diğer öğrenci arkadaşlarımda bu konularda başka projeler hazırlar ve ilimizin gelişimine bir nebzede olsa katkıda bulunurlar" dedi.

Reklam
Reklam

Programda iletişim bozukluklarını giderme adına yapılan röportajlar sinevizyon ile perdeye yansıtıldı. Sağlıklı iletişim yapabilmenin önemine değinen Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz ise yaptığı açıklamada başarılı insanların iletişimi doğru kuranlar, başarısız insanların ise iletişimi yanlış kuranlar olduğunu dile getirdi.

Seminerde bir açıklama yapan Şırnak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Çay ise iletişim becerileri ve iletişimin ne kadar önemli olduğuna değindi. Çay, iletişimi önemine vurgu yaparken bir yandan ise güldürdü. Baz, "İnsanlar neyi söylüyorsa onu seviyorlar. Ya da söylediği aslında onun sevdiğidir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: