İşletme kayıt belgesi uyarısı

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, toplu tüketim ve üretime yönelik iş yeri açacak işletme sahiplerini işletme kayıt belgelerini yaptırmaları

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, toplu tüketim ve üretime yönelik iş yeri açacak işletme sahiplerini işletme kayıt belgelerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Yapılan yazılı açıklamada, gerçek kişi veya tüzel kişilerin ilgili kurumlardan iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı aldıktan sonra en geç bir ay içerisinde bağlı bulundukları il veya ilçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurarak işletme kayıt belgesi alma zorunlulukları bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu süre içerisinde başvurmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince üretim yerlerine 2 bin lira, perakende faaliyet gösteren işletmelere ise bin lira idari para cezası uygulanacağı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hazırlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Onay kapsamındaki gıda işletmeleri dışında kalan diğer işletmeler, bitkisel ürün üreten, işleyen, ambalajlayan ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, unlu mamuller üretimi, pasta, börek, hamur ve sütlü tatlılar gibi her türlü pastacılık ürünleri üretimi, bal, polen, arı sütü ve temel petek üretimi ve ambalajlama, bitkisel ve siyah çay işleme, entegre fındık, fıstık ve benzeri ürünleri işleme, sıvı ve katı bitkisel yağ üretimi, makarna ve irmik üretimi, hazır yemek, tabldot yemek üretimi, gıda satış yeri, toplu tüketim yerleri kayıt kapsamına girmektedir. Bu alanlarda faaliyet gösterecek işletmelerin sahiplerinin bağlı bulundukları müdürlüklere başvurarak işletme kayıt belgelerini yaptırmaları gerekmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz