İşletme Kulübü'nden 'kariyer' Semineri

Çukurova Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen ‘KPSS, ALES, YDS sınavlarında nasıl başarılı olunur?’ konulu seminer,...

Çukurova Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen ‘KPSS, ALES, YDS sınavlarında nasıl başarılı olunur?’ konulu seminer, Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde; Işın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, sınavlar hakkında öğrencilere teknik bilgi ve tecrübelerini aktardı.

KPSS’nin çok önemli bir sınav olduğunu söyleyen Abdurrahman Yeşiltaş, öğrencilerin, öğrenim hayatı boyunca emek harcadığını ve yaklaşık 1 yıllık hazırlanma sürecinden sonra emeklerinin karşılığını alabildiklerini ifade etti. KPSS ile ilgili her çalışmada öğrencilerle birebir ilgilenilmesi gerektiğinin altını çizen Yeşiltaş, “Üniversite mezunlarının sayısı çok fazla. Yönetilen olmak isteyenler, sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına, yöneten olmak isteyenler ise alan sınavlarına girmeli. Alan sınavı dâhil diğer sınavlara girecek öğrencilerin de mutlaka yabancı dil sınavına (YDS) girmesi lazım. Başarının kuralı, karar vermekten geçer.” dedi.

Reklam
Reklam

Bireyler başarılı olmak istiyorsa, öncelikle düşünüp karar vermeleri ve zaman kaybetmeden harekete geçmeleri gerektiğine vurgu yapan Yeşiltaş, “Başarı ancak bu şekilde elde edilir.” dedi. Sınavlara, mezun olduktan sonra değil, okul devam ederken hazırlanmanın ve zamanı iyi kullanmanın öneminden söz edilen seminerde, sınav puanının yüksek olmasının tercih edilme şansını da yükselteceği vurgulandı. Konuşmasında, ALES sınavına da değinen Yeşiltaş, söz konusu sınava tüm öğrencilerin girmesi gerektiğini ifade etti. Sözlerine, “Farkındalık yaratın, çevrenize model olun. Bu şekilde kişisel fayda toplumsal faydaya dönüşmüş olur.” diyerek devam eden Yeşiltaş, ardından dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

Program sonrası, Çukurova Üniversitesi İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Manga, Yeşiltaş’a teşekkür plaketi sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: