İşletmelere Devlet Destekleri Anlatıldı

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) tarafından ilçedeki ticari işletmeler ile iş adamlarına yönelik devlet...

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) tarafından ilçedeki ticari işletmeler ile iş adamlarına yönelik devlet desteklerini içeren bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerde yatırımcı kuruluşlara teşvik ve hibe destekler anlatıldı. "Üyelerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlığı çerçevesinde ÜTSO’da devletin yatırımcılara hibe ve destek veren 4 önemli kuruluşunun yetkilileri tarafından bilgilendirme semineri verildi. ÜTSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Ünye Belediye Başkan vekili İsmail Sarı, ÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şimşek, Ünye Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı Ali Özkan, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yalçın Büyükkarabacak, Ordu SMMM Başkan Yardımcısı Sezai Kantar, oda yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.

Reklam
Reklam

Seminerin açılış konuşmasını yapan ÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şimşek, ticarette değişim yaşanmadığı takdirde herkesin batacağını belirterek, “Eğer değişemezsek dededen kalma usullerle ticaret yapmaya devam edersek hepimiz en sonunda batacağız. Onun için sizden istediğimiz verilen bilgileri gelecek kuşaklara aktarmaya çalışmanız. Birincisi herkes değişecek. İkincisi bilgi sahibi olacağız. Bilgi sahibi olmak da yetmiyor, bilginin derinliğine sahip olacağız. Üçüncüsü iletişimimiz kuvvetli olacak. Yani yeni çıkan gelişmelerden haberdar olacağız. Eğer bunları yapamazsak bu değişime ayak uyduramazsak hepimiz yarın sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum” dedi.

5 yıldızlı oda statüsüne ulaştıklarına da değinen Şimşek, bundan sonraki hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde üyelere ulaştırılacağını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından sırasıyla Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilisi Metehan Kondak, KOSGEB Ordu İl Müdürlüğü yetkilisi Cem Kalaycı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan Ordu Yatırım Ofisi yetkilisi Harun Göçer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörlüğü yetkilisi Nihat Kalkan sunumlarını gerçekleştirerek, yatırımcılara kurumlarının destek ve hibelerini tanıttı. Bu destek ve hibelere nasıl ulaşabileceklerini ayrıntılı bir şekilde aktaran uzmanlar, son olarak katılımcıların sorularına yanıt verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: