İşletmelere Yıllık İşletme Cetveli Uyarısı

Sanayi sicil belgesine sahip olan işletmelerin her yıl nisan ayı sonuna kadar Yıllık İşletme Cetvelini...

Sanayi sicil belgesine sahip olan işletmelerin her yıl nisan ayı sonuna kadar Yıllık İşletme Cetvelini vermeleri gerektiği bildirildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Adana'da faaliyet gösteren ve 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunun 1. Maddesinde belirtilen şartları taşıyan işletmeler sanayi siciline kaydolmak ve Sanayi Sicil Belgesi almak zorunda. Sanayi Sicil belgesine sahip olan işletmeler aynı kanunun 5. Maddesine istinaden her yıl nisan ayı sonuna kadar yıllık işletme cetvelini vermeleri gerekiyor.

Reklam
Reklam

Yeni kurulan sanayi işletmeleri üretim faaliyetlerine başladıktan sonra en geç 2 ay içerisinde, Sanayi Sicil Belgesine sahip olan işletmeler ise adres, ürün, unvan gibi değişikliklerinde en geç 1 ay içerisinde 'sanayisicil.sanayi.gov.tr' adresinden bilgilerini girmeleri ve Adana Valiliği İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden Sanayi Sicil Belgelerini almaları gerekiyor. Ayrıca, Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin faaliyetlerine son verdiklerini İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor. Bu hükümlere uymayan işletmelere İdari Para Cezası uygulanacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni Sanayi Sicil veri tabanı uygulamasına başladığından Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmeler, 'sanayisicil.sanayi.gov.tr' adresinden kayıt yaparak bilgilerini en kısa sürede güncellemesi gerekiyor. Sisteme girişle ilgili yaşanabilecek sorunlar için Adana Valiliği İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile irtibata geçilebilecek.

2012 yılına ait işletme cetvelini süresi içinde vermeyen işletmelere 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesi gereği 731 TL idari para cezası uygulanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: