İsmail Yıldırım Türkiye yakın tarihine ışık tutuyor

ANKARA(ANKA) - Eserlerinde Türkiye yakın tarihini anlatan sanatçı İsmail Yıldırım'ın heykel ve resim sergisi, Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi Ahmet Göğüş Sanat Galerisi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

Yakın tarihe sanatsal bakışını yansıtan Yıldırım eserlerinde, darbelere, yangınlarla işlenen katliamlara, depremlerden Irak Savaşı'na kadar pek çok olayın izdüşümünü heykel ve resim halinde somutluyor. Paris'te yaşamasına karşın Türkiye yakın tarihinin önemli olaylarının toplumsal hafızaya kazınması için, tarihi sanatla yansıttığı belirten Yıldırım, sergideki bazı eserlerini Deniz Gezmiş ile Can Yücel'den esinlenerek yaptığını ifade ediyor.

Reklam
Reklam

Sanatçının sergide yer alan 40 geometrik bölümden oluşan büyük boyutlu tablosunun 37 bölümü Sivas yangınını sembolize ediyor. Tablonun geri kalan üç bölümü ise aynalardan oluşuyor. Geometrik olarak kesilmiş olan aynalardan ikisi Susurluk'ta meydana gelen kazayı ve ardından yaşanan süreci anlatırken üçüncü ayna ise ona bakan izleyiciyi yansıtıyor. Yıldırım, üçüncü aynanın ‘bu tabloda sen de olabilirsin" mesajını verdiğini belirtiyor. Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi Ahmet Göğüş Sanat Galerisi'ndeki sergi, 11 Ekim'e kadar hafta içi saat 10.00–17.00 saatleri arasında görülebilir.