İsmail Yıldız, "Sanrı" teşhisiyle Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilecek

Ergenekon ana davasının tutuklu sanıklarından Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı...

Ergenekon ana davasının tutuklu sanıklarından Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin verdiği "Sanrı" teşhisinin ardından Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilecek.
Ergenekon ana davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, son aylarda duruşma salonunda tuhaf davranışlar sergileyen ve hızlı kilo kaybı dikkat çeken SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ı, ruh sağlığı konusunda rapor hazırlanması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etmişti.
Duruşmada kağıt peçeteyi kıvırıp telefonmuş gibi kullanarak sanki özel görüşmeler yapıp notlar alan Yıldız, kendisini dünyanın en büyük, en gizli ve en önemli istihbarat örgütü TULE'nin Başkanı olduğunu iddia etmişti. Çok önemli açıklamalarda bulunacağını söyleyerek söz alan sanık Yıldız,yargılamanın yapıldığı duruşma salonunun da istihbarat örgütlerince yakın tarihe kadar canlı olarak dinlenip takip altında bulunduğunu öne sürmüştü. Yıldız, Başkanı olduğu TULE örgütünün tüm bu olumsuzluklara el koyduğunu iddia edip, "Artık endişe duymanıza gerek yok. Güven altındasınız." ifadelerini kullanmıştı.
Tuhaf davranışlarının artması ve kilo kaybı nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilen Yıldız hakkında yaklaşık 2 aylık muayene sonrasında "Sanrı" hastalığı teşhisi konuldu. Uzman psikiyatrlar tarafından gerçekte var olmayan bazı kişileri ya da olayları varmış gibi düşünüp böyle davrandığı belirtilen Yıldız, mahkeme heyetinin verdiği karar ile Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Hakkındaki sağlık raporları ile birlikte yarın sevki gerçekleşecek olan Yıldız için ruh sağlığı konusunda son kararı Adli Tıp Kurumu uzmanları verecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz