İsmet Paşa Mahallesi'nin Adı Bagür Mahallesi Olarak Değişti

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye Başkanlığı belediye meclis kararı ile İsmet Paşa Mahallesi ismini Bagür Mahallesi...

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye Başkanlığı belediye meclis kararı ile İsmet Paşa Mahallesi ismini Bagür Mahallesi olarak değiştirildi.

Ergani Belediye Başkanlığı meclis kararı ile ilçenin en köklü mahallelerinden olan İsmet Paşa Mahallesi'nin adını oybirliği ile değiştirdi. Ergani’nin 12 mahallesinden biri olan İsmet Paşa Mahallesi'nin eski adına kavuşturulmasıyla ilgili alınan belediye meclis kararını değerlendiren Belediye Başkanı Fesih Yalçın, “Eski tabirle yaygın bir şekilde Bagür olarak bilinen İsmet Paşa Mahallesi'nin eski ismine kavuşturulması için vatandaşlarımızdan gelen resmi talepleri değerlendiren belediye meclisimiz, vatandaşlarımızın taleplerini yerinde görerek bu karara varmıştır. Nüfus kayıtları eski olan birçok vatandaşımızın nüfus cüzdanlarında Bagür ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak adına alınan bu kararın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: