İSO Ile ETSO, "Ortak Meclis Toplantısı" Düzenledi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, "Ülkemizin son yıllarda yakalamış olduğu ekonomik istikrarı hepimiz biliyoruz. Bu başarıda gerçek

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, "Ülkemizin son yıllarda yakalamış olduğu ekonomik istikrarı hepimiz biliyoruz. Bu başarıda gerçek kahramanlar özel sektör temsilcileridir" dedi.

İSO ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) düzenlediği "Ortak Meclis Toplantısı"nda, yeni teşvik sisteminin bölge için daha tercih edilebilir bir şekilde düzenlenmesi konusu ele alındı.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Bahçıvan, ETSO Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum'un 93 yıl önce ülke işgal altındayken Erzurum Kongresi'ni gerçekleştirdiğini anımsatarak, kentin yine kalkınma için bir seferberlik ilanı ve atılımı içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Erzurum'un önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bahçıvan, şöyle devam etti:

"2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesi arasında yer almamız için yeni yatımlara ihtiyacımız var. Kaybedecek vaktimiz yok. Erzurum'un sosyo-ekonomik açıdan gelişmesi için müteşebbislere ihtiyacı var. Ülkemizin son yıllarda yakalamış olduğu ekonomik istikrarı hepimiz biliyoruz. Bu başarıda gerçek kahramanlar özel sektör temsilcileridir. Sizlerin çalışması ve çabası olmasa, bu başarının yakalanması mümkün olmayacaktı."

Girişimci ve yatımcının her zaman huzur ve istikrar istediğine dikkat çeken Bahçıvan, artık "küçük olsun, benim olsun" mantığından vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, kolektif çalışma örneklerinin artması, yeni teşvik sisteminde bazı değişiklikler yapılarak, cazip hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

-"Dinamik, gelişmeye hazır bir ülkeyiz"-

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik de teşvik sistemin beklenenin altında şartlarla çıktığını savunarak, yatırımcının yatırım yaparken duygusal davranmadığını, kar edebilme şartı aradığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin gelişmesi için üretim ve yatırımın şart olduğunu belirten Yücelik, şunları kaydetti:

"Bunu da biz sanayicilerin yapması gerekir. Fakat sanayici bu yatırımları yaparken uygun yatırım alanları ve imkanlarını arar. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yatırımcının ve sanayicinin önünü açması gerekiyor. Türkiye olarak bir zihniyet devrimine ihtiyacımız var. Servet düşmanlığından insanların vazgeçmesi gerekiyor. Sanayicinin işi zor. Hükümetlerin sanayiciye destek vermesini bekliyoruz. Enerji maliyetleri çok yüksek. Hükümetlerin sanayici üzerindeki yükleri hafifletmesi gerekir. Dinamik, gelişmeye hazır bir ülkeyiz."

Erzurum'un turizm, sağlık, enerji, eğitim ve maden yatırımlarına uygun bir kent olduğunu vurgulayan Yücelik, ilin özellikle dışarıdan gelen yatırımcıya sahip çıkan, her türlü imkanını seferber eden bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: