İSO, meslek komiteleri beklenti anketini açıkladı

İstanbul Sanayi Odası, Meslek Komiteleri Aylık Durum Tespit Anketi'nin Ağustos 2011 sonuçlarını açıkladı. İSO Sanayi...

İstanbul Sanayi Odası, Meslek Komiteleri Aylık Durum Tespit Anketi'nin Ağustos 2011 sonuçlarını açıkladı.
İSO Sanayi Gelişim ve Girdi Fiyatları Endeksi, Temmuz 2011'de İSO Sanayi Gelişim Endeksi, bir önceki aya göre 20,4 puan, bir önceki yıl aynı aya göre de 0,2 puan azaldı ve 101,8 seviyesine geriledi. Sanayi Gelişim Endeksi'ni oluşturan alt endekslerin tamamı Haziran 2011 ayına göre azaldı. Temmuz 2010 ayına göre ise sadece İhracat Endeksi artarken; İstihdam Endeksi değişmedi. Diğer iki alt endekste ise değişen oranlarda azalmalar görüldü.
Eylül 2011 ayı İSO Sanayi Gelişim Endeksi'ne ait beklenti değeri ise 134,4 ile son aylardaki beklentilerin aksine oldukça olumlu çıktı. İSO Girdi Fiyatları Endeksi ise Temmuz 2011'de bir önceki aya göre 12,3 puan azalırken, bir önceki yıl aynı aya göre de 16 puan azaldı ve 64 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan tüm alt endeksler bir önceki aya göre azalırken; bir yıl önceye (Temmuz 2010) göre Hammadde ve İşçi Ücretleri endeksleri arttı, Hizmet Girdileri ve Ticari Kredi Faizleri endeksleri ise azaldı. Eylül 2011 ayı İSO Girdi Fiyatları Endeksi beklenti değeri ise 79,1 değeri ile oldukça olumsuz çıktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz