Ispanaklı baklavaya patent

ANTALYA (İHA) - Antalyalı tatlı ustası İskender Yağız ıspanaklı baklavasına patent alıp, ISO 9001 belgesi için de müracaatta bulundu. İskender Yağız'ın İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ıspanaklı baklava yapmaya karar vermesinde bir arkadaşının kemik erimesi rahatsızlığına yakalanmasının etkili olduğunu belirterek, "Ispanağın, kemik yapısının güçlenmesine büyük katkısı olduğunu öğrendim. Halk arasında pek sevilmeyen bu sebzeyi baklavaya koyarak sevdireceğimi düşündüm" dedi.

Birçok işlemden geçirdiği ıspanağı özel bir işlemle baklavanın hamuruna karıştırdığını söyleyen İskender Yağız, "Bu tatlıyı, çok uzun bir işlemden sonra elde ediyoruz. İmal ettiğimiz ilk baklavanın ıspanaklı olduğunu müşterilerimize söylemedik. İkram ettiğimiz tatlı çok beğenildi. Ispanaklı olduğunu öğrenince birçok müşterimiz şaşırdı ve en az yarım kilo baklava almadan yapamadı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ispanaklı baklavayı en çok doktorların tercih ettiğini belirten Yağız, yurtdışından gelen gurbetçilerin de bu tatlıya ilgi gösterdiğini, Türkiye'den ayrılmadan önce mutlaka bu tatlıdan aldığını ifade etti. 25 yıldır Sedir Pastanesi'nde değişik tatlılar hazırlayan İskender Yağız, ıspanaklı baklavanın patentini aldığını, ISO 9001 belgesi için de müracaatta bulunduğunu sözlerine ekledi.