İspanya üç puanı maçın bitimine üç dakika kala aldı

EURO 2016'da Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nda İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup etti. Pique, sahanın yıldızı kaptan Iniesta'nın ortasını kafa vuruşuyla filelere gönderdi ve İspanya'yı galibiyete taşıdı.

Emre Temel

BBC Türkçe, Paris

EURO 2016'da Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nda İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup etti.

Toulouse'da oynanan maçta İspanya'ya 3 puanı getiren gol 87. dakikada Pique'den geldi.

Pique, sahanın yıldızı kaptan Iniesta'nın ortasını kafa vuruşuyla filelere gönderdi ve İspanya'yı galibiyete taşıdı.

De Gea sahadaTurnuvadan önce adı bir cinsel istismar skandalına karışan De Gea, İspanya'nın kalecisi olarak sahaya çıktı. Silva da 100. kez milli formayı giydi.

İspanya ilk devre üstün bir futbol oynasa da Çek Cumhuriyeti'nin tecrübeli kalecisi Cech'i aşamadı.

Reklam
Reklam

Çekler ikinci yarıda daha iyi bir futbol sergiledi. Gebre Selassie'nin kafa vuruşunu, Fabregas'ın çizgiden çıkardığı pozisyon belki de maçın kader anıydı.

İspanya, yüzde 72 oranında topa sahip olduğu, ortalama her 5 dakikada bir kaleye şut attığı maçı zor da olsa, Pique'nin golüyle kazanmasını bildi.

İspanya kalesi 600 dakikadır kapalı2008 ve 2012'nin Avrupa, 2010'un Dünya şampiyonu İspanya 2 yıl önce Brezilya'da hayalkırıklığı yaşamış olsa da, bu turnuvada tam 600 dakikadır gol yemiyor.

Matadorlar, turnuvaki en son mağlubiyetlerini de 1-0'lık skorla 2004'te Portekiz karşısında almışlardı.

Otoritelerin ortak görüşü ise İspanya'nın zayıf karnının forvet bölgesi olduğu. Öyle ki, bekleneni veremeyen Morata'nın yerine oyuna giren 35 yaşındaki Aduriz İspanyolların gol umudu olmuş durumda.

EURO 2016'da D Grubu'ndaki ikinci maçlarda Cuma günü TSİ 19.00'da Saint-Etienne'de Hırvatistan ile Çek Cumhuriyeti, TSİ 22.00'de de Nice'de İspanya ile Türkiye karşı karşıya gelecek.

Reklam
Reklam

İrlanda ve İsveç yenişemediÖte yandan, turnuvada E Grubu'nun ilk maçında İrlanda Cumhuriyeti ile İsveç Paris'te 1-1 berabere kaldı.

Günün ikinci maçında ise TSİ 22.00'de Lyon'da İtalya ile Belçika karşılaşacak.