İspanya'da otoban inşaatında kaza

MADRİD (İHA) - İspanya'nın güneyindeki Granada Şehri yakınlarındaki otoban inşaatında meydana gelen kazada en az 6 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin ise hala göçük altında olduğu bildirildi.

İspanya hükümetinden kaynaklar, ülkenin güneyindeki Granada Şehri yakınlarında yapımı devam etmekte olan otobandaki viyadük inşasında, 80 metre yükseklikteki platformun çökmesi üzerine en az 6 işçinin hayatını kaybettiğini, 1 işçinin ise halen göçük altında olduğunu belirtti. Olay yerinden açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Gaspar Zarrias, yaptığı açıklamada, "Arama kurtarma çalışmalarında enkazdan 6 ceset çıkarılmıştır. 1 işçi ise halen göçük altındadır" dedi. İspanya Ulusal Radyosu'na konuşan Gaspar Zarrias, ilk bilgilere göre birisi ağır olmak üzere 2 kişinin de yaralı olarak enkaz altından kurtarıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Daha önce yapılan açıklamalarda, çöken platformun enkazında kalan 7 kişinin öldüğü söylenmişti. Polis kaynakları ise açıklamasında, 60 metre uzunluğundaki, 12 metre genişliğindeki platformun çökmesi üzerine en az 5 işçinin öldüğünü duyurmuş ve kaza anında platformda kaç işçinin çalıştığının bilinmediğini belirtmişti.
Acil kurtarma ekipleri, kaza anında platform üzerinde 20 ila 40 arasında işçi olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.