İspanyollar Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda incelemelerde bulundu

İspanya Demiryolları Altyapı Başkanı (ADİF) Antonio Gonzales Marin ve beraberindeki heyet TCDD Genel Müdürü Süleyman...

İspanya Demiryolları Altyapı Başkanı (ADİF) Antonio Gonzales Marin ve beraberindeki heyet TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte Ankara-Konya YHT hattında incelemelerde bulundu. TCDD Genel Müdürü Karaman, YHT'ye vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Ankara'dan YHT ile Konya'ya gelen Genel Müdür Süleyman Karaman ve İspanyol heyet garda incelemelerde bulundu. TCDD Genel Müdürü Karaman, burada basın mensuplarına kısa bir bilgi verdi. Ankara-Konya yüksek hızlı tren seferlerine bir süre önce başlandığını anımsatan Karaman, vatandaşın YHT'ye çok büyük ilgi gösterdiğinin altını çizdi. Türk şirketleri tarafından yapılan, toplam 306 kilometrelik tren hattını, İspanyolların da görmesini istediklerini belirten Süleyman Karaman, ''İspanya ile işbirliğinin geliştirilmesi açısından faydalı olacak. Demiryolları Genel Müdürünü davet ettik.Kendileri demiryolu hattını iyi oludğunu söylediler.İspanyollar ile daha önce de hızlı tren hattı yapımında iş birliği yaptık. "diye konuştu.
İspanya Demiryolları Altyapı Başkanı Antonio Gonzales Marin ise Türkiye'nin çok kısa sürede yüksek hızlı tren hattında önemli mesafeler aldığına dikkat çekti. Hızlı tren hattının mükemmel bir şekilde yapılmış olduğunu aktaran Marin, ''Yolun çok güvenli olduğunu görüyorum. Her yönden mükemmel bir şekilde yapılmış bir yüksek hızlı tren hattı. Türkiye'de demiryollarının geliştirilmesi için birkaç yıldır birlikte çalışıyoruz. Tekrar görüşüp değerlendirme yapmaktan mutlu olduk.'' ifadelerini kullandı. Ziyaretin ardından heyet Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz